“Kastamonu Hentbol Fabrika” ses getirdi

Türkiye’de örnek proje Kastamonu’da hayata geçirildi.

Kastamonu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nün Kastamonu’da başlattığı Hentbolcu Fabrikası projesinin açılışı geniş katılımlı bir törenle yapıldı.

Kastamonu Valiliği, Kastamonu Belediyesi, Türkiye Hentbol Federasyonu, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Sağlık İl Müdürlüğü ve Kastamonu Üniversitesi’nin desteklediği proje kapsamında Kastamonu Belediyesi GSK Antrenörü Osman Kalyoncu ve ekibinin ilkokul 3 ve 4’üncü sınıflarda öğrenim gören toplam 3 bin 170 öğrenci arasından seçtiği bin 440 öğrenci 14 Mart Cumartesi günü Atatürk Spor Salonu’nda bir araya geldi.

Projenin tanıtımında sporcuların yanı sıra Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, Belediye Başkanı Tahsin Babaş, THF Başkan Yardımcısı Bilgehan Çapraz, kamu kurum ve kuruluş yöneticileri, Kastamonu Belediyesi GSK Kadın Hentbol Takımı oyuncuları ile çok sayıda veli ve öğretmen de yer aldı.

Törende ilk konuşmayı Kastamonu Belediyesi Spor İşleri Müdürü Metehan Babaş yaptı. Babaş, bu proje çerçevesinde yetiştirilen çocukların yalnızca iyi birer sporcu olmalarını değil, Atatürk’ün “Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim” anlayışıyla topluma faydalı bireyler olmalarını hedeflediklerini söyledi.

Haber

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, göreve geldikleri ilk günden bu yana sporu Kastamonu için gerekli gördüklerini ve her türlü spor branşına destek verdiklerini ifade etti. Başkan Babaş; ”Çocuklarımızın spora olan yeteneklerini ortaya çıkarmamız gerekiyor. Hentbol Fabrikası’nı tam da bu nedenle kurduk. Bu fabrikanın işçileri çocuklarımız olacak. Burada yetişen çocuklarımız da ileride inşallah hem Kastamonu’ya hem de milli takımlara hizmet edecekler” ifadelerini kullandı.

Kastamonu Valiliği, Kastamonu Belediyesi, Türkiye Hentbol Federasyonu, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Sağlık İl Müdürlüğü ve Kastamonu Üniversitesi’nin desteklediği bu projnin diğer iller çinde örnek olacağı belirtiliyor.

 

Bakmadan Geçme