Milli Takım kadrosu genişliyor

2018 Avrupa şampiyonası Elemelerine hazırlanacak olan A Milli Kadın Takımımız 18 Eylül’de kampa girecek.

HENTBOLHABER.NET – İspanya,Almanya ve Litvanya ile birlikte 2018 Avrupa şampiyonası elemelerinde aynı grupta mücadele edecek olan A Milli Kadın Takımımız 27 Eylül’de oynayacağı ilk maç için 18 Eylül günü Ankara’da kampa girecek.

20-24 eylül tarihleri arasında İtalya ve Makedonya ile üçlü kamp ve hazırlık maçları yapacak olan A Milli Kadın Takımımız, 27 Eylül günü İspanya ile Melilla’da yapacağı müsabaka için İspanya’ya hareket edecek.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Türkiye Hentbol Federasyonu A Milli Kadın Takımımızdan sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Gümüşsoy şunları söyledi;

“Önümüzde ki 3 yıllık planlama içerisinde daha önce teknik heyetimizle ortaya koyduğumuz ve aldığımız kararlar neticesinde kadın milli takımımızın geniş bir kadro ile bundan sonra ki hedeflerine ulaşması çabasındayız. Başkanımızında talimatları doğrultusunda yapabildiğimiz kadar çok uluslararası özel ve resmi maçlar gerçekleştirip, Milli takımımızı en kısa sürede Avrupa ve Dünya şampiyonalarının finallerinde görmek istiyoruz ve bunun için .alışıyoruz. Bu sebeple teknik ekibimiz uzun süreli planlamalarını bizlerle uyumlu olarak yapmakta ve bizde kendilerine destek olmaktayız. 18 Eylül’de başlayacak olan kamp ve hazırlık müsabakalarında daha önce A milli takıma gelmemiş çok sayıda genç sporcumuzu da izleme ve değerlendirme şansımız olacak. Kamp geniş bir kadro ile gerçekleştirilecek” dedi.

A Milli Takım Teknik Direktörü Serdar Eler’de; “Daha önce bahsettiğim gibi Çek Cumhuriyeti maçları milli takımımız için belirleyici bir nokta olacaktı. Maalesef büyük bir fırsatı değerlendiremedik. Başta sayın Bilal başkan ve Hakan Gümüşsoy olmak üzere yapmış olduğumuz değerlendirmeler ışığında, geniş bir a milli takım oyuncu kadrosu ile mümkün olduğu kadar çok sayıda özel ve resmi maçlarla milli takımların hazırlanması ve oyuncularımızın maç tecrübelerinin arttırılması yolunda, çalışmalarımıza Eylül ayının 18’nde geniş katılımlı bir kamp ve müsabaka dönemiyle başlıyoruz. Ayrıca geçen süreç ve önümüzde ki süreçte teknik bilgilerini ve desteklerini esirgemeyen değerli antrenör arkadaşlarıma da teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu..




Bakmadan Geçme