Seyircisiz Final4 kararı mı geliyor?

Hentbol Erkekler Şampiyonlar Ligi Finali4 de tehdit altında mı?

GÜRCAN BUDAKÇI / HENTBOLHABER.NET – Alman hükümetinin dün gece kararlaştırmış olduğu yeni federal önlemler, seyirciyle devam etmesi umulan Şampiyonlar Ligi Final4’ü de tehdit ediyor.

Dün tüm federasyon başkanlarıyla bir toplantı yapan Şansölye Angela Merkel, Covid-19’un Federal Cumhuriyet’te yayılmasına karşı savaşmak için önlemleri sürdürmeye veya güçlendirmeye karar verdi. Ön plana çıkan en önemli karar spor karşılaşmaları ile ilgili. Özellikle hentbol salonlarının en az 31 Ekim’e kadar seyircisiz olacağı vurgulandı. Bu karar Alman Bundesliga (HBL) direktörü Frank Bohmann’ın umutlarını azaltıyor. Alman Erkekler Ligi (HBL) direktörünün isteği, sezona Ekim ayı başında seyircilerle başlamaktı. Nitekim Bohmann, sezonun takvimini sponsorların kulüplere hemen destek olabilmesi düşüncesiyle oluşturmuştu.

Şampiyonlar Ligi Final4 için tehlike çanları

Almanya’da genel kural, Aralık ayı sonuna kadar büyük organizasyonların yasaklanması şeklinde, ancak bir çalışma grubu, sağlık komitesi durumu değerlendirmek için Ekim ayı sonunda tekrar toplanacak ve uygun görülürse değişiklik olacak.  Sağlık komitesinin vereceği karara göre hentbol  salonları 1000’den fazla seyirciyi ağırlayamayacak. Bu durum kombine satışı geliri fazla olan kulüpleri olumsuz etkileyecek. Her durumda, kulüpleri ayakta tutmak için bir çözüm bulunması gerekeceği ifade edildi.

Rhein Neckar Löwen’in genel müdürü Jennifer Kettemann , “Yıl sonuna kadar seyirciye izin verilmezse, sporumuzun varlığını tehdit edebilir” diye verdiği demeçte sorunun büyüklüğünü belirtti. Ekim ayının sonunda değişikliğin gerçekleşebilecek olmasına rağmen, büyük etkinliklere getirilen yasağın Aralık ayı sonuna kadar uzatılması, 28-29 Aralık tarihlerinde Köln’de yapılacak Erkekler Şampiyonlar Ligi Final4’ün organizasyonunu tehdit ediyor. Organizatörler, Fransa, İspanya veya Macaristan’dan gelenler de dahil olmak üzere çok sayıda seyirciyi ağırlamayı ümit ederek bu tarihi seçmişlerdi.

EHF’nin Alman hükümetinin açıklaması sonrası nasıl bir yol izleyeceği merak ediliyor.

 

Bakmadan Geçme