Yalıkavak SK – Kastamonu Belediyesi GSK: 27-25

adınlar Süper Ligi’nde Yalıkavakspor, 10. hafta erteleme maçında Kastamonu Belediyespor’u 27-25 mağlup etti.

ALİ ERBİL ALTANLAR / HENTBOLHABER – Hentbol Kadınlar Süper Ligi’nde bugün oynanan erteleme maçında Kastamonu BLD.GSK ‘yi 27-25 mağlup eden Yalıkavakspor ilk yarıyı lider tamamladı.

Maça her iki takımda hızlı başladı. Statü gereği Kastamonu BLD GSK yeni transferlerini bu maçta oynatamazken 6-0 savunmayı tercih etti. Sol elindeki çatlak sebebiyle bu maçta forma giyemeyen Yeliz Yılmaz’dan yoksun sahaya çıkan Yalıkavakspor da daha yüksek savunma yaparak 5-1 ile oyuna başladı.

 İlk dakikalarda ev sahibi takımın Yeliz Özel ile bulduğu gollere konuk ekip Nina Zuliç ile karşılık verdi. Salondaki ışıklarda yaşanan problem sebebiyle maça yaklaşık 15 dakika ara verilirken bu aranın ardından Yalıkavakspor tempoyu artırdı. Yasemin ve Fatmagül ile skor üreten ev sahibi takım farkı 3 gole (14-11) çıkardı. İlk yarının sonlarına doğru Yalıkavakspor’un 2 dk  cezaları nedeniyle eksik oynamasından  yararlanan Kastamonu BLD GSK Edanur, Beyza ve Kübra’nın golleri ile oyunda dengeyi kurdu ve öne geçti.Devrenin son dakikalarında 5-1 lik bir seri yakalayan konuk takım ilk yarıyı 16-15 önde kapadı.

 Maçın 2.yarısının başında savunma dozajını iyice artıran Yalıkavakspor Yeliz Özel, Buket ve Nurşah’ın golleriyle farkı 3 golde korumayı başardı. Karşılaşmanın bu dakikalarında Kastamonu BDL GSK hücumlarında Yalıkavakspor kalecisi Sevilay İmamoğlu Öcal kalesine adeta duvar ördü. Sevilay konuk takımın maç ortak olmasına izin vermezken Merve Durdu da yaptığı başarılı kurtarışlarla farkın daha da açılmasına engel oldu. Zaman zaman 3-2-1 zaman zaman da 5-1 savunma yapan Yalıkavakspor üstünlüğünü müsabaka sonuna kadar sürdürdü.

 Yalıkavakspor maç boyunca 3 defa 7 metre çizgisine gitti. Ev sahibi takım bu atışlarda %100 isabet sağlayarak 3 gol bulurken konuk takım kullandığı 9 tane 7 metre atışında sadece 4 gol kaydetti. Yalıkavakspor’un tecrübeli oyuncusu Yeliz Özel 8 golle maçın en skorer ismi olurken Yasemin Şahin 6, Nurşah Sancak 5 ve Fatmagül Sakızcan 4 gol kaydettiler. Konuk takımda ise  Nina Zuliç 7 , Alena Ikhneva 5 golle oynadılar.

 Sahadan 27-25 galibiyetle ayrılan ev sahibi takım bu sonuçla ligin ilk devresini namağlup lider tamamladı. Lig,Türkiye Kupası ve Avrupa Kupalarında bu sezon oynadığı toplam 18 .maçı da kazanan Yalıkavakspor ,Kastamonu BLD GSK ile bugüne kadar oynadığı 7.karşılaşmada  ilk galibiyetini de almış oldu.

Bakmadan Geçme