Yılmaz Acar Davut

Bile bile lades

Yılmaz Acar Davut

17 Ağustos 2022 tarihinde ‘Yeni sezon öncesi ısınma turları’ adlı köşe yazımda Hentbol Erkekler Süper Ligi’nde mücadele eden Mihalıççık Spor Kulübü’yle (Yeni ismiyle Yunus Emre) ilgili bilgiler vermiştim.

Ara başlık aynen şuydu: Maaş ödemeyen kulüpten yeni transferler! İçeriğinde de şu ifadelere yer vermişim: “Erkekler Süper Lig’de bir takım var. Geçmiş sezondan ödenmeyen birçok maaş var. Oyuncular aradı, uzun uzun konuştuk. Oyuncular alacaklarından geçmişler de ‘Abi hala transfer yapıyorlar. O takıma gidene yazık’ diyorlar. Göz göre göre kendi sonumuzu hazırlamakta pek maharetliyiz.

Geçen sene birçok sıkıntı yaşayan söz konusu kulüp bu sezon adını değiştirerek, yeni bir isimle yine Süper Lig’de yer aldı. Maalesef üzülerek gördük ki bir Süper Lig maçına çıkmadı, bundan sonra da çıkmayıp ligden düşecek. Bunun üzerine sorulması gereken birçok soru var.

1- Söz konusu kulübün hentbol kamuoyuna bir açıklama yapması gerekmiyor mu?

2- Taahhütlerini yerine getirmeyen kulüp, -varsa- denetleme yapması gereken organlar yani oluşan bu tablonun sorumluları, üzerlerine düşen faturayı ödemeyecek mi?

3- Transfer sezonunun bitmesine kısa bir süre kala boşta kalacak oyuncuların durumu ne olacak?

4- Hentbolun markasını, Süper Lig’in değerini düşüren söz konusu kulüp için ne gibi yaptırımlar uygulanacak?

Bu soruların cevabını bekleyeceğiz tabii. Ama bir de kulübe transfer olan hentbol paydaşlarına sormadan geçemeyeceğim:

5- Bile bile neden ve nasıl lades olursunuz? Bu tabloda biraz da kusuru kendinizde arıyor musunuz?

Not: Eskişehir ve (o zamanki adıyla) Mihalıççık hentboluyla müsemma Osman Özoğlu, 2022’deki köşeyi yazdığımda söz konusu kulüpte yöneticiydi ancak 2022 Kasım ayından itibaren söz konusu kulüpteki görevlerini bırakmış.

Not2: Eski milli hentbolcu Hüseyin Şenoğlu söz konusu kulüp yaşasın, hentbol yaşasın diye verdiği mücadeleyi eylül ayı başlarında bırakmıştı.
 

Yazarın Diğer Yazıları