Can Çelebi Gençlik Kampı ile eğlence tavan yapacak

Türk hentbolunun tecrübeli ismi Can Çelebi, spor ve eğlence kampının üçüncüsünü bu yıl 3-8 Temmuz arası Çanakkale'de gerçekleştirecek.

TUĞBA AKKESEN/HENTBOLHABER.NET- Türk hentbolunun tecrübeli ismi Can Çelebi, spor ve eğlence kampının üçüncüsünü bu yıl 3-8 Temmuz arası Çanakkale’de gerçekleştirecek.

Farklı branşlardaki elit sporcuların da bilgi ve deneyimlerini aktardığı kampa, Türkiye’nin dört bir yanından içinde spor sevgisi ve ilgisi olan genç sporcu çocuklar katılım sağlayacak.

Akademinin kurucusu Can Çelebi, hentbolhaber.net’e özel olarak hedefinin 10 yıl içinde Türkiye’nin her yerini gezip, çocukların hayatına sporla dokunmak olduğunu ifade ederek sözlerini şu şekilde ifade etti.

Haber

“Akademiyi 2019 yılında kurduk. 2021 yılında pandemi döneminde ve 2022 yılında yoğun milli takım programından dolayı akademiye iki yıl ara verdik. Kurduğumuz bu akademiye; Türkiye’nin 81 şehrinden de çocuk getirmeyi hedeflediğimiz, sponsorlar yoluyla devam eden bir sosyal sorumluluk projesi diyebilirim. Amacımız; eğlence teması ile hentbolu çocuklara sevdirebilmek. Kampımıza her sene kendi branşlarında uzman olan değerli hocalar geliyor. Yirmi kişiye yakın da kendi ekibimiz mevcut. Bu kadro oldukça fazla. Ekip içerisinde diyetisyenden, psikoloğa kadar kendi bölümünde başarılı isimler kampa katkı sunuyorlar. Yıllar geçtikçe de kampa ilk katılım sağlayan gençler de bize fayda sağlıyor. Bu durumda öz kaynaklarımızdan da yararlanmış oluyoruz. Beşinci yılımıza girdiğimiz ve üçüncüsünü gerçekleştirdiğimiz bu özel projede, bu zamana kadar farklı şehirlerden iki yüz elli beş çocuğumuz kampa dâhil edildi. Bu yıl da özel olarak deprem bölgesinden burslu gelecek çocuklar olacak. Bir çocuğun hayatına dokunabilmek çok önemli. Biz bu kampı yaparken de bunu amaçlıyoruz. İnanıyoruz ki bir çocuk değişirse dünya güzelleşir. Akademi olarak bizi farklılaştıran en önemli unsur; çocukluğumuzda imrenerek yaşayamadığımız yaz kampları özlemini, yeni neslin ihtiyaçlarına ve arzularına göre tasarlanmış özgün etkinliklerle organize ederek, kendi içimizdeki çocukları mutlu etmek. Tüm bu saydıklarımın yanında akademinin çalışma programında rekreasyon faaliyetleri olmak üzere, kamp gezileri de bulunuyor. Çanakkale şehitliğini gezen çocuklar hem tarihimizi de yakinen görmüş oluyor hem de değerli hocalardan çok kıymetli bilgiler alıyorlar.

Haber

Kampta, atletik testlerle sporcunun durum tespiti yapılırken, yaş ve spor seviyesine göre de bir gruplandırma oluyor. Kamp sonunda katılım sağlayanlara başarı sertifikası veriliyor. Eğlenceli havuz, dans ve gece aktiviteleriyle, unutamayacakları bir deneyim kazanan çocuklarımız, sporun gücü ve katkılarıyla geleceğe güzel bir adım atacaklar. Bizim hedefimiz on kamp yapmak. Sonrasında da zaman ne gösterir bilemeyiz. 3 Temmuz tarihinde başlayacak kampımıza farklı ülkelerde performans gösteren değerli isimler katılım sağlayacak. Elit sporcu kampımızda; Sultanlar Liginin tecrübeli pasörü Burcu Şentürk, Çanakkale Belediyespor’da forma giyen voleybolcu İlayda Nurkan, Voleybol Plaj Milli takımının başarılı voleybolcusu Merve Nezir, Milli takımın ve TSV Hannover- Burgdorf’un genç yıldızı Koray Ayar, milli takımın genç sporcusu Halil İbrahim Öztürk, Güney Kore’de hentbol oynayan ilk Türk oyuncu Yunus Özmusul yer alacak.”

Haber

“Amacımız, hentbola katkı sağlamak”

Can Çelebi Türkiye’nin hentbola olan bakış açısının değişmesi için de sürdürülebilir çalışmaların olması gerektiğini vurgulayarak sözlerini şu şekilde noktaladı:

“İnsanların dikkatini çekmek gerekli. Sürdürülebilir çalışmaların olması lazım. Son oynanan hentbol A Milli takımının Portekiz karşısındaki maçta Ankara Spor Salonu doluydu. Bu demektir ki bir gelişme var. Son yıllarda da görünürlük artıyor. Bizlerde bu akademiyi kurduğumuzda amacımız hentbola katkı sağlamaktı. Muasır medeniyetler seviyesine eğitimi eğlenerek öğrenmeye, farklılıklarımızı ise ayrışarak değil spor yoluyla birleşerek ulaşmayı hedefliyoruz.”

DAHA FAZLA HABER İÇİN TIKLAYINIZ

 

 

 

Bakmadan Geçme