2022-23 Sezonu, Kadınlar Süper Kupa maçı ile başlıyor

2021-2022 sezonu Süper Lig Şampiyonu Kastamonu Belediyesi ile Türkiye Kupası finalisti Konyaaltı Belediyesi’nin karşılaşacağı Kadınlar Süper Kupa maçı bugün oynanacak.

HENTBOLHABER.NET – Ankara THF Spor Salonu’nda yapılacak karşılaşma saat 18.30’da başlayacak ve TRT Spor Yıldız kanalından canlı olarak yayınlanacak. Müsabakayı Pınar Ünlü Hatipoğlu ve Mehtap Şimşek hakem çifti yönetecek.

Ankara THF Konferans Salonu’nda yapılan basın toplantısına Kastamonu Belediyesi’nden başantrenör Claus Mogensen ile hentbolcu Serpil İskenderoğlu, Konyaaltı Belediyesi’nden ise başantrenör Birol Ünsal ile hentbolcu Yasemin Şahin katıldı.

Kastamonu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Başantrenörü Claus Mogensen yaptığı açıklamada, “Oynanacak heyecanlı maç için hazırız. Hazırlık periyodunu iyi geçirdik. Ama sezon öncesi her antrenmanda olduğu gibi, rakibe karşı nasıl oynayacağınızı bilemezsiniz. Konyaaltı güçlü bir takım. Zor bir maç bizi bekliyor. Maçı kazanmayı istiyoruz” dedi.

Kastamonu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nde Serpil İskenderoğlu da, “Hazırlık antrenmanları sonunda bireysel performanslarda iyi seviyeye ulaştığımızı düşünüyorum. Final maçına hazırız. Sezonun ilk maçına çıkacağız. Tabii ilk maçın stresi olacaktır. Konyaaltı da çok iyi bir takım. Buradan Süper Kupa ile ayrılmak istiyoruz. Her iki takıma da başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Konyaaltı Belediyesi Spor Kulübü Başantrenörü Birol Ünsal da yaptığı açıklamada, “Meslektaşım Claus Mogensen’e Türkiye’ye hoşgeldin diyorum. Kastamonu Belediyesi hentbol adına, ülkemiz adına çok iyi işler yapıyor. Şampiyonlar Ligi’nde de inanıyorum ülkemizi gururla en iyi şekilde temsil edecek. Saygı duyduğumuz bir rakip” dedi.

Ünsal, “Konyaaltı Belediyesi üçüncü sezonuna Süper Kupa maçıyla başlamanın gururunu yaşıyor. Konyaaltı Belediyesi’nde sadece sportif performans ilk hedef değil. Türk hentbolunda birçok şeyi daha iyi yapmak istiyoruz. Tesisiyle, alt yapısıyla, pilot takımıyla, teknik idari kadrosuyla mümkün olduğunca ülkemiz şartlarında profesyonel anlamda hentbolu yaşatmak istiyoruz. Kupayı başkanımıza hediye etmek istiyoruz. Şahsen ben üç kez kazandım, inşallah dördüncü kez de kazanırım. Yasemin ve Serpil ile yan yana olmaktan mutluyum. Onlarla farklı formalarda bu kupayı kazandık. Onlarla burada olmak ayrı bir keyif. Diliyorum Güzel birmaç olur. Kazanan Türk kadın hentbolu olsun” şeklinde konuştu.

Konyaaltı Belediyesi Spor Kulübü oyuncusu Yasemin Şahin de; “Yeni transfer olduğum takımda, hedefleri çok yüksek olan bir takımda oynadığım için çok mutluyum. Daha önce birlikte Süper Kupa kazandığım bir antrenöre sahibim. Onunla tekrar bir Süper Kupa kazanmak istiyorum. Ortada olan bir maç, kime sorarsanız sorun, kimin kazanacağını tahmin edemez. Ankara’da olanları, olmayanları bu maçı izlemeye davet ediyorum” dedi.

Bakmadan Geçme