Aksaray Belediyesi Süper Lig'e Veda Etti: Antrenör Muhittin Kılınç'tan İlk Açıklama

Süper Lig'in son haftasında kendi saha ve seyircisi önünde oynadığı maç ile sezonu tamamlayarak, Süper Lig'e veda eden Aksaray Belediye Kadın Hentbol Takımı'nın antrenörü Muhittin Kılınç açıklamalarda bulundu.

Aksaray Belediye Kadın Hentbol Takımı, geçtiğimiz hafta sonu kendi sahasında Görele Belediye Spor'u ağırladı. Aksaray Belediyespor, maçtan 28-39 mağlubiyetle ayrılarak lige veda etti.

Lige Veda Etti...

Aksaray Belediyespor, sezonun son haftasında aldığı mağlubiyet ile Süper Lig'den düşen takım oldu. Rakiplerinden Tekirdağspor, kendi sahasında Eskişehir Anadolu Üniversitesini 31-29 mağlup ederek kritik bir galibiyet elde etti. Bu sonuçla, Aksaray Belediyespor'un küme düşmesi kesinleşirken, Tekirdağspor ise ligde kalmayı başardı. Ligden düşecek takımlar, Tekirdağspor'un Anadolu Üniversitesi ve Görele Belediyesi ile oynayacağı maçlar sonrasında belli olacaktı. Ancak, Tekirdağspor'un bu önemli zaferi, son haftaya kalmadan kümede kalmalarını sağladı.

Aksaray Takımının Antrenörü Muhittin Kılınç, Hentbolhaber.net'e Değerlendirmelerde Bulundu

Takımının Süper Lig'den düşmesinden dolayı üzüntüsünü dile getiren Kılınç, "Tamamı kendi alt yapımızdan yetişen oyuncularımızdan kurulu, dış transfer yapmadan mütevazi kadromuzla, çok güçlü takımlar karşısında Süper Ligde mücadele ettik. Aksaray’ı defalarca Süper Ligde temsil etmekten mutluyuz. Bu seviyede takımlar arasında ligden düşmüş olsak da bunu başarısızlık olarak görmüyorum. Oyuncularımız çok önemli tecrübeler kazandı.

Biz de kulüp olarak çok önemli tecrübe kazandık. Kendi göbeğini kendi kesmek diye bir deyim var. Bunu sözü çok acı şekilde yaşadık. Bir hafta önce oynadığımız ve çok dirençli bir takım olan Eskişehir Anadolu Üniversitesinin, kadrosundan oyuncular kaybetmiş Tekirdağ karşısında kaybetmesi ve maçın bu skorla bitmesi bizim çok büyük sürpriz oldu. Tabi ki kimseye diyecek bir sözümüz yok. Kendi göbeğimizi kendimiz kesemedik. Kazanmamız gereken maçları daha iyi oynamalı ve kazanmalıydık. Kaderimiz başka maça kalınca sessizce izlemek zorunda kaldık. Tabi ki kendimize kızıyoruz.

Son söz olarak ilk cümlemi tekrarlamak istiyorum: Çok şey için çok üzgünüz." ifadelerini kullandı.
 

Bakmadan Geçme