Antrenörlerin “Süper Ligin Statüsü” hakkında önerileri ne?

Süper Lig’de yer alan antrenörlerin bazılarından lig statüsü ile ilgili önerilerini aldık.

HENTBOLHABER.NET – Türkiye Hentbol Federasyonu Teknik Kurulu, Liglerin statüsü ve takım sayıları ile önerilerini Yönetim Kurulu’na sundu. THF Yönetim Kurulu’nun önümüzdeki günlerde statü kararı ile ilgili açıklaması yapması beklenirken, liglerde yer alan takımların antrenörlerine “Liglerin Statüsü nasıl olabilir? diye sorduk.

Hentbolhaber.Net’e önerilerde bulunan antrenörler şunları söyledi:

Erkekler Süper Liginde Beykoz Belediyesi SK Antrenörü Mesut Ilgın, “Liglerde yer alacak takımların daha fazla maç yapmasını bekliyoruz. Ligler çift devreli lig usulüne göre oynanırsa rekabet olmuyor. Benim önerim Lig 9 takımla oynanacak ise çift devreli lig usulüne göre oynanması. Ardından ilk 5 takım ile son 4 takım a ve b grubu olarak tekrar çift devreli oynayarak sıralamalarının belirlenmesi. Bunun ardından 9. takım küme düşecek. A grubundan ki sıralama ile b grubundan 6-7-8. sıradaki takımlar ile play-off sisteminin oynanıp çeyrek final-yarı final ve final maçları şeklinde olması. Tabi ki çeyrek final-yarı final ve final karşılaşmalarının kazanılmış 3 maç üzerinden oynanması şeklinde. Bu şekilde Federasyonumuz uygun görürse daha fazla rekabet ve maç sayısı ortaya çıkacaktır” dedi.

Haber

İkinci bir öneride daha bulunan Mesut Ilgın, “Liglerin 3 devreli lig usulüne göre oynanabilir. 9. takım küme düşer, ilk 8 takım da yine play-off sistemi ile kazanılmış 3 maç üzerinden çeyrek final-yarı final ve final oynayabilir” dedi. 

Haber

Serkan İnci

Kadınlar Süper Ligi’nde Üsküdar Belediyesi SK Antrenörü Serkan İnci, “Liglerimizde maç sayısı artarsa bu Türk oyuncular içinde iyi olacak. Milli takımlarımıza faydası da olacaktır. Dolayısıyla çift devreli lig olabilir veya üç devreli ligde olabilir. Ardından Play-Off sistemi devam ederek maç sayımız arttırılması iyi olacaktır” dedi.

Haber

Kıvanç Özcan

Kadınlar Süper Ligi’nde Yalıkavak SK Antrenörü Kıvanç Özcan, “Liglerde mutlaka maç sayısını arttırmalıyız. Şu an ki takım sayısı ile çift devreli lig usulu yeterli değil. Çift devreli lig mücadelelerinin ardından play-Off ve Play-Out sistemi maç sayısını arttıracaktır. Belki lig 3 devreli oynanabilir. Ardından Play-Off’lar oynatılabilir. Tabiki kararı yönetim kurulu verecek. Önemli olan maç sayısının artması. Liglerde maç sayısının minimum 30-35 arası olması gerekiyor” dedi.

Haber

Müfit Arın

Erkekler Süper Ligi’nde Beşiktaş Aygaz Antrenörü Müfit Arın, “Ligimizin maç sayısını arttırmalıyız. Teknik kurul ve THF bu konuda gerekli çalışmaları yapacaktır diye düşünüyorum. Benim önerim Erkekler Süper Ligi 2019-20 sezonunda çift devreli lig oynatılıp, sıralamada ilk 6 takımın tekrardan çift devreli lig oynaması. Normal ligde 7-8-9. sırada yer alan takımlarından da tekrardan kendi içinde play-out çift devreli ligi oynamasını düşünüyorum. İlk 6 takımının çift devreli lig müsabakalarının ardından ilk 4 takımın play-off oynaması, (yarı final-final) ligin heyecanını ve maç sayısını arttıracaktır. Play-out grubunda ise 9.sırada yer alan takımın da hemen ligden düşürülmemesi gerekiyor. Alt ligden yukarı çıkacak takımlar ile tek devreli lig usulü veya çift devreli lig yapılıp sıralamaya göre Süper Lig’de yer alması düşünebilir” dedi.

Haber

Serdar Eler

Kadınlar Süper Ligi’nde Yenimahalle Belediyesi SK Antrenörü Serdar Eler, “Lig takım sayımız 8-9 civarında olacak. Dolayısıyla ligde maç sayımızı arttırmamız gerekiyor. Benim bu konuda iki önerim olabilir. İlk önerim Liglerde dört devreli lig usulüne göre oynanabilir. İkinci önerim ise Play-Off sisteminin olduğu statü olacaktır. Ligler çift devreli olarak oynanabilir. Ardından ilk 4 takım ile son 4-5 takım Play-Off (A)- Play Out(B) grupları olarak yer alarak tekrardan çift devreli lig statüsüne göre oynayabilir. Play-Off (A) grubunda ise sıralama belli olduktan sonra yarı final- final oynanarak ligler tamamlanabilir” dedi.

Haber

Erkekler Süper Ligi’nde Göztepe Antrenörü İbrahim Belet, ” Benim antrenör olarak görüşüm maç sayısının artması. Bence ligler çift devreli lig usulüne göre oynanabilir. Ardından ilk 4 takım (a grubu) ile son 5 takım ( b grubu) çift devreli oynayıp, yarı-final ve final ile lig tamamlanabilir. 9. sırada yer alacak takımın alt ligden gelen -kaç takım Süper Lige çıkacaksa örnek 3 takım çıkacak ise 1.2. takım direk süper lige alınabilir. 3.takım ise de ligden düşecek 9.sıradaki takımla maç yaparak başarı değerlendirmesi yapılabilir” dedi. 

 

Erkekler Süper Ligi’nde CIP Travel Antalyaspor Antrenörü Fatih Işık, ” Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik problemler sebebiyle takımlarımız sıkıntı yaşadı ve hentbolda bundan zarar gördü. Şimdi bu takım sayısının az olması nedeniyle ne kadar maç yapılırsa o kadar daha iyi olacağı inancı içindeyim. EHF Kupası’nda yer alan CIP Travel Antalyaspor’un rakibi Romanya’da bir sezonda lig maçları, kupa maçları ve Avrupa Arenasında olmak üzere 45-50 arası maç oynuyor. Dolayısıyla bizim de liglerimizde maç sayısını arttırmamız gerekiyor. Çift devreli lig sezonunun ardından sıralamaya göre A grubunda 1-2-3-4. sırada ki takımlar B Grubunda 5-6-7-8-9. sıradaki takımlar çift devreli lig usulüne göre oynayacaklar. Ardından eşleşmeler ile Yarı Final ve Final maçları oynanacak. Bu maçlar da kazanılmış belli sayıdaki maç üzerinden oynanması rekabeti arttıracaktır” dedi.

Haber

Fatih Işık

Erkekler Süper Ligi’nde İzmir Büyükşehir Belediyesi GSK Antrenörü Namık Dalgakıran, “Maç sayısının artması ve rekabetin arttığı sistem bize fayda sağlacaktır. Dolayısıyla çift devreli sistemin ardından Play-Off lar bunu sağlayabilir. Play-Off sisteminin nasıl olacağı Milli Takım maçlarına liglerin durumuna göre değişebilir” dedi.

Haber

Namık Dalgakıran

Kadınlar Süper Ligi’nde Kastamonu Belediyesi GSK antrenörü Okan Halay,Sezon normal olarak çift devreli lig oynanıp A grubu 1-3-5-7. sıradaki takımlar, B grubu 2-4-6-8. sıradaki takımlar olarak iki grubu ayrılabilir. Normal sezon içerisinde üst sırada bulunan takımlar sırasıyla 3-2-1-0 puan taşıyarak  başlayabilir yada puan taşımada yapılmayabilir. A ve B grubunda yer alacak takımlar tekrar çift devreli lig müsabakası oynayacaklardır. A ve B grubunda ilk iki sıradaki takımlar yarı final ve final oynayabilirler. Yarı finaller kazanılmış 3 maç, final maçı ise kazanılmış 4 maç üzerinden oynanabilir. Tabi ki bu maç sayısı Milli Takım faaliyeti ve maç sayılarına göre değerlendirilebilir” dedi.

Haber

Okan halay

İkinci bir öneri daha sunan Okan Halay, “Normal sezon çift devreli olup, sıralamaya göre 1. takım – 8.takım ile, 2.takım – 7.takım ile, 3. takım -6.takım ile, 4.takım-5.takım ile çeyrefk final,yarı final ve final oynanabilir. Çeyrek final kazanılmış 3 maç, yarı final ve finaller kazanılmış 4 maç üzerinden oynanabilir” dedi.

Erkekler Süper Ligi ekibi Spor Toto SK antrenörü Murat Bilge, “İlk etapta istendik olan liglerdeki maç sayılarının artırılması, ikinci etapta ise rekabete yönelik maç sayısının artırılmasıdır. Buna yönelik birçok uygulama olabilir, bunlardan biri aşağıdaki şekilde uygulanabilir;
liglerin çift devreli olarak oynanmasının ardından A ve B grubunda olarak iki grubun oluşması. A Grubunda 1-3-5-7-9. sıradaki takımlar, B Grubunda 2-4-6-8. sıradaki takımlar yer alabilir. Çift devreli lig usulüne göre oynanacak ve A ve B Grubunda yer alan ilk iki takımlar yarı final ve final oynayabilirler. Yarı final ve Finaller kazanılmış belli (3 ya da 4) sayıdaki maçlar üzerinden oynanabilir.  A ve B grubunda 3-4-5 sırada yer alan takımlarda Play-Out oynayabilirler. Son sırada yer alan ekip ise yine bir alt ligden Süper Lige çıkamamış en üst sıradaki takım ile baraj maçı oynayabilir.

Haber

Murat Bilge

 

 

 

 

Bakmadan Geçme