Aslı İskit sezon öncesi Hentbolhaber’e konuştu

Almanya’nın Thüringer takımında bu sezonda forma giyecek olan Aslı İskit, Hentbolhaber.Net ekibinin yeni üyesi Ece Aslı Ergez’e sezon öncesi değerlendirmelerde bulundu.

HaberHENTBOLHABER.NET – Geçtiğimiz sezon anlaştığı Budesliga ekiplerinden Thüringer HC ile yeni sezonda da devam edecek olan başarılı milli oyuncumuz Asli İskit’le sezon öncesi çalışmaları ve hedefleri ile ilgili bir röportaj gerçekleştirdik.

Seni daha önce İsveç liginde de izledik. Şu anda da Alman liginde oynuyorsun. İki ligi kıyaslayacak olsan neler söylersin?

ASLI İSKİT: İsveç’in bende çok özel bir yeri vardır, ilk yurtdışı deneyimdi ve yaşım oraya gittiğimde çok küçüktü. Alman ile İsveç ligi kıyaslayacak olursam İsveç biraz daha fiziğin ve gücün daha ön planda olduğunu söyleyebilirim. Bence orada oynayabilmen için fiziksel yeterliliğin gerçek anlamda çok iyi olması gerekiyor. Alman ligi ise biraz daha teknik bir lig. Ben de Alman ligini daha çok seviyorum. 

Geçen sezon senin için nasıl geçmişti?

ASLI İSKİT: Geçen sezon pandemi sürecinden dolayı takıma bir ay geç katılmıştım. Sezon başında da bu geç katılmış olmanın zorluğunu çektim diyebilirim. Çünkü buradaki takvim çok yoğun. Takıma ben katılana kadar yaklaşık 13 hazırlık maçı yapılmıştı. Ama zaman geçtikçe lige ve takıma gittikçe uyum sağladım. Hocamı, takım arkadaşlarımı, ligi çok sevdim. Bu sezonda burada olacak olmamın aslında en büyük sebebi bu diyebilirim. Kulüp zaten çok kökleşmiş bir kulüp. Organizasyon yapısı olsun, her şeyiyle çok düzenli bir kulüp. Böyle bir kulüpte oynamak benim için çok büyük rahatlık olmuştu. Takım da dışardan oyuncu aldıklarında ilk sezonu hep adaptasyon sürecine sayıyor. Ben de kendi adıma adaptasyon sürecinin üstünde bir sezon geçirdiğimi söyleyebilirim. 

Yeni sezon hazırlıklarınız nasıl geçiyor?

ASLI İSKİT: Galiba bizim ki kadar erken sezon açan takım yok. Biz 5 temmuzda sezonu açtık. Sadece antrenman değil bu süreçte takım uyumu ve iletişimi içinde çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Onun dışında şu ana kadar 11 tane hazırlık maçı yaptık. Ama bunların hiçbiri Alman takımına karşı değildi. Koçumuz tercihi bu şekilde olmuştu, Alman takımlarının sezon başlamadan bizi görmelerini çok istememişti. Sonrasında Çekya’ya gittik, 10 günlük bir kamptı. Orada Çekya, Romanya ve Polonya takımlarına karşı maç yaptık.

Haftaya tekrar yeni hazırlık maçları için Çekya’da kampa gideceğiz. Şu ana kadar oynadığımız hiç bir hazırlık maçını kaybetmedik. 

Yeni sezondaki hem takımın hem de kişisel hedeflerin neler?

ASLI İSKİT: Normalde Almanya’dan iki takım Şampiyonlar Ligi’ne katılıyor. Bu yüzden bizimde hedefimiz kesinlikle 1 ve 2. olarak ligi tamamlayarak Şampiyonlar Ligi’ne katılmak. Bietigheim çok güçlü bir takım kursa da biliyorsunuz Alman liginde herkes herkesi yenebilir. Her an işler değişebilir. O yüzden en büyük rakibimiz çok iyi bir kadro kurmuş olsa da biz de gerçekten Şampiyonlar Ligi’ne geri dönmeyi çok istiyoruz.

Ben de takımımla bir kupa kazanmak bir başarıya imza atmayı çok çok istiyorum. Umarım bunu bu sezon başarabiliriz.

 

Bakmadan Geçme