Beşiktaş Safi Çimento Zoru Başaramadı!

EHF Avrupa Kupası Son 16 Turu rövanş maçında temsilcimiz Beşiktaş Safi Çimento istediği skoru elde edemedi ve EHF Avrupa Kupası'na veda etti.

Macaristan'ın Başkenti Budapeşte'de oynanan EHF Avrupa Kupası Son16 Turu rövanş maçında temsilcimiz salondan 39-36 mağlup ayrıldı. FTC-Green Collect, Beşiktaş Safi Çimento'yu 39-36 mağlup etti.

Temsilcimiz Beşiktaş Safi Çimento, Macaristan deplasmanına temkinli başladı. Pivot pozisyonunu zorlayan temsilcimiz ilk dakikalarda topu 6metre çizgisi üzerine indirmekte zorlandı. Karşılıklı goller ile geçen ilk dakikaların ardından 8.dakikada temsilcimiz 1 gol farkla öne geçmeyi başarsa da ev sahibi FTC-Green Collect skoru 2 gole kadar çıkarmayı başardı. 17.dakika 11-9 ev sahibi ekibin üstünlüğü ile geçildi.

20.dakika da beraberlik şansını yakalayan temsilcimiz Hichem Kaabache’nin topu kalecinin yüzüne atmasından dolayı iki dakika zaman cezası alması ile oyunda eksik kaldı ve kalesinde gördüğü gol ile aradaki fark tekrar iki farka çıktı(14-12)

26.dakika da ev sahibi ilk kez aradaki farkı 4 gole çıkardı(18-14) Bu dakikada Başantrenör Oliver Roy Camino mola aldı ve temsilcimizi oyunda tutmaya çalıştı. Üst üste goller ile  temsilcimiz aradaki farkı düşürdü ve devre arasına 18-16 iki gol farkla geride girdi.

İlk devre istatistiklerine bakıldığında temsilcimiz Beşiktaş %38 atak etkinliği ile oynadı. 7 Teknik hata ve hücumda şut sayısının az olması temsilcimizin etkinliğinin düşük olmasına sebep oldu.

Maçın ikinci devresine ev sahibi hızlı başladı ve üst üste goller ile aradaki farkı açtı. 35.dakikaya 22-17 beş gol farkla temsilcimiz geride girdi. Beşiktaş Kalecisi Mehmet’in üst üste kurtarışlarına hücumda cevap veremeyince temsilcimiz aradaki farkı kapatamadı. 42.dakikada ev sahibi FTC-Green Collect aradaki farkı 6 gole çıkardı(27-21) Macar ekibinde Alex Bognar 42.dakika itibariyler %100 oynayarak 8. Golüne ulaştı ve maçın en etkili ismi olarak ön plana çıktı. Maçın son 10 dakikasına ev sahibi 32-26 altı gol farkla önde giren taraf oldu. 52.dakika temsilcimizde 31 forma nolu Amigo Boada almış olduğu cezanın ardından bir iki dakika daha ceza alarak 4dakika temcilcimizin eksik oynamasına sebep oldu.  Maçın son 5 dakikasına ev sahibi aradaki farkı açarak 36-30 geride girdi. Temsilcimiz son dakikalarda skoru lehine çeviremedi ve müsabakadan 39-36 mağlup ayrıldı.

Yorumlar 2
Ali Uz 17 Şubat 2024 21:41

Oliver!!!! Nirde tur

Hakan 17 Şubat 2024 18:19

Takım çok fazla hata yaptı. Özellikle orta oyun kurucu İspanyol olan bu kadar sabır gösterilmez

Bakmadan Geçme