Federasyondan yelek ve fotoğraf zorunluluğu

Türkiye Hentbol Federasyonu, 2021-2022 sezonu için Covid-19 talimatını yayınladı ve özellikle iki madde dikkat çekti.

YILMAZ ACAR DAVUT / HENTBOLHABER.NET – Türkiye Hentbol Federasyonu, 2021-2022 Covid-19 talimatını yayınladı. Talimatta iki madde dikkatleri çekti.
Bu maddeler şu şekilde:
e) Müsabakayı kurumu adına izleyecek Basın Kart sahibi veya Medya Kuruluşu Görevlisi ile federasyona akredite olmuş kulüp basın görevlileri sarı basın yelekleri ile salonda yer alabilir. Yeleklerin temini ev sahibi takımın sorumluluğundadır.
f) Ev sahibi takım karşılaşma süresince çekilmiş en az 10 adet fotoğrafı (karşılaşma öncesi seyirci ve seremoniyi içeren 2 adet, karşılaşmanın ilk ve ikinci devresi seyirci ve maçtan görüntü 3’er adet ve müsabaka sonunda seyirci ve skorboardu da gösteren 2 adet) federasyonun ilgili linkine-yetkililerine göndermek zorundadır.

Buna göre maçı takip etmek isteyen foto muhabirleri sarı yelekle salon etrafında fotoğraf çekebilecek. Yelekler, kulüpler tarafından temin edilip gazetecilere verilecek.
Dikkat çeken bir diğer nokta ise ev sahibi takımların maç içerisinden fotoğraf paylaşma zorunluluğu maddesi oldu. Belirlenecek adreslere kulüpler maç içinden fotoğraf göndermekle zorunlu kılındı. Avrupa Hentbol Federasyonu’nun da bir uygulaması olan bu sistem sayesinde, gazetecilerin de fotoğraf havuzundan faydalanabileceği ön görülüyor. Böylelikle hentbolun yazılı ve görsel basında daha fazla yer alması hedefleniyor.

Bakmadan Geçme