Günal Ensari: “Danimarka-Mısır maçının benzerine şahit olmadım”

Olimpiyatlarda, Dünya Şampiyonalarında ve Avrupa Şampiyonalarında görev yapan Günal Ensari, dün akşam Mısır'da Erkekler Dünya Hentbol Şampiyonasında oynanan Danimarka- Mısır maçının benzerine şahit olmadığını ifade etti ve Dünya Şampiyonasını kaleme aldı.

GÜNAL ENSARİ – Olimpiyatlarda, Dünya Şampiyonalarında ve Avrupa Şampiyonalarında görev yapan biri olarak, dün akşam Mısır’da Erkekler Dünya Hentbol Şampiyonasında oynanan Danimarka- Mısır maçının benzerine şahit olmadım. Sporun ruhuna uygun davranışlar Dünya Şampiyonasında milyonlarca izleyicinin heyecanla seyrettiği o koskoca maçın sonucunun önüne geçiveriyor. Dikkat çekiyor, konuşuluyor ve yazılıyor.

Sporcuların maç atmosferindeki yaşadıkları tarif edilemez. 

Dünyada yılın oyuncusu seçilmiş ve Danimarka’nın en iyi oyuncusu MIKKEL HANSEN 

1. Uzatmada maçın bitimine bir kaç saniye kala takımı galipken,  hakemin çaldığı düdük sonrası topu yukarı doğru  atması ve hemen yere bırakmaması nedeniyle, oyun kuralları gereği kırmızı kartla oyun dışında kalıp takımı aleyhine verilen  7 metrenin gole çevirilmesi ile kazanılan bir maç berabere sonuçlanıp uzatmaya gidiyor.  Aynı heyecanla devam eden ve ikinci uzatma sonunda bu kez Mısır  maçı kazanan durumdayken yine bir kaç saniye kala aynı oyun kuralına aykırı davranan İBRAHİM ELMASRY kırmızı kartla oyun dışında kalıyor ve takımı aleyhlerine 7 Metre atışı veriliyor. Bu atışı gole çeviren Danimarka beraberliğe ulaşıyor ve maç 5 er adet atılacak 7 Metre atışlarına kalıyor. Bu hataları en üst seviyedeki oyuncular yapabiliyor.

Böylesine çok önemli bir maçta, beraberlik ve iki kez uzatmalar oynandıktan sonra, son yedi metreyi en iyi oyuncularından biri olan ALI ZEIN ile kaçırarak kaybetmek çok dramatik oldu.  

Maç sonrasında ise apayrı bir atmosfer var. 

Mısır bu maçta Dünya Şampiyonluğu elde eden güçlü Danimarka’ya son anda ve 7 metreler sonunda kaybetti.  Ancak maçın son saniyesine kadar kazanabileceğini göstererek, ortaya koyduğu kaliteli hentbol ve mücadelesi ile ve özellikle maç sonrası centilmenliği ile Dünya Şampiyonası’nda bu maçı izleyen rakiplerin de dahil olmak üzere herkesin, gönlünü kazandı. 

Maç sonunda kazanan Danimarkalı oyuncuların, kaybederek yıkılan, üzüntüden ağlayan  Mısır Milli Takım oyuncularının, başını okşayarak, boynuna sarılarak, teselli etmesi  görmek istediğimiz çok güzel görüntülerdi. Landin’in maç sonrası röportajında”Çok güzel maçtı. Son dakikada biraz şanslıydık. Yarı finale çıktığımız için mutluyum. Ancak rakip takım için üzgünüm. Ev sahibi takımın kendi evinde ve seyircisiz oynamasına rağmen büyük hayalleri vardı” dedi. Bu örnek davranışı nedeniyle Landin’i kutlamak gerek. Bu söz ettiğimiz davranışlar en üst seviyede Dünya Şampiyonasındaki maçlarda gerçekleşiyor. 

İşte bu güzel davranışlar benimsenmesi gereken spor ahlakı için amaç, spordaki uygulamaları ise araç olmalı… 

Bakmadan Geçme