Hentbol Erkekler Avrupa Şampiyonası'nın En Değerlisi Nedim Remili!

Hentbol Erkekler Avrupa Şampiyonası, EHF EURO 2024 Fransa'nın şampiyonluğu ile sona ererken organizasyonun en değerli oyuncu Nedim Remili oldu.

Almanya!da 10 Ocak'ta başlayan ve dün oynanan final maçları ile sona eren Hentbol Erkekler Avrupa Şampiyonası, EHF Euro 2024'de en değerli oyuncu orta oyun kurucu Nedim Remili oldu.

Remili, hem savunmada hem de hücumda önemli bir rol oynayan, tüm yarışma boyunca gösterdiği performansa dayanarak EHF uzmanlarından oluşan bir kurul tarafından MVP seçildi. Dika Mem Fransa'nın hücumdaki ana varlığıyken, Remili kritik bir rol oynadı ve dokuz maçta 34 gol atıp 53 asist yaparak diğer oyunculardan daha fazla performans sergiledi.

Remili, 2021 Tokyo Olimpiyatları'nda ve 2023 IHF Erkekler Dünya Şampiyonası'nda en iyi orta oyun kurucu seçildi. Ayrıca 2017 Dünya Şampiyonası'nda da en iyi sağ oyuncu seçildi ancak o zamandan sonra oyunda pozisyon değiştirdi.

Danimarka'ya karşı oynanan final sonrasında Remili, "MVP seçilmek bir onur, eski kazananlara baktığınızda orada sadece süperstarlar var" dedi.

28 yaşındaki oyuncu "Ama tabii ki takım arkadaşlarım olmasaydı hiçbir şey mümkün olmazdı. Eğer onlara asist yapsam ve gol atamazlarsa istatistikler bu kadar etkileyici olmazdı. Yani bu ödül onlara da gidiyor” dedi.

Foto: Kollektiff Images

Hentbol Erkekler Avrupa Şampiyonası'nın En Değerlisi Nedim Remili!
Hentbol Erkekler Avrupa Şampiyonası'nın En Değerlisi Nedim Remili!

Bakmadan Geçme