“ilk gece yastığa başımı koyduğumda ‘Halil sen ne yaptın’ diye kendime sordum”

Bu sezon Makedonya’nın Metalurg takımına transfer olan Halil İbrahim Öztürk, Hentbolhaber.Net ekibinden Ece Aslı Ergez’e sezon hazırlıklarını son durumunu paylaştı.

HaberHENTBOLHABER.NET – Altyapısında yetiştiği takım Spor Toto’da yaşadığın şampiyonluktan sonra Makedonya ekiplerinden HC Metalurg ile anlaşan Milli yıldızımız Halil İbrahim Öztürk ile yeni sezon öncesi bir röportaj gerçekleştirdik.

Ece Aslı Ergez: Geride bıraktığımız sezon senin için nasıl geçti?

Halil İbrahim Öztürk: Özellikle covid etkisinin fazlasıyla hissedildiği gerçekten zor bir sezonu geride bıraktık. Sezon başına hep beraber covide yakalanmış olmamız bizim için avantaj oldu. Çünkü aynı anda dönüp antrenmanlara birlikte başlamış olduk. 

Bireysel açıdan benim için güzel bir sezon geride kaldı. Takım olarak da iyi bir sezon geçirdik, sezonu kupayla tamamladık. Ankara’ya tekrar kupayı getirmiş olmamız çok özeldi. Her anlamda benim için güzel bir sezon geride kaldı diyebilirim.

Ece Aslı Ergez: Şampiyonluk kupasını eline aldığın ilk an neler hissetmiştin?

Halil İbrahim Öztürk: Çok güzel bir duyguydu. Şampiyonluğumuzun garantilendiği Bursa maçından sonra bile inanamamıştık. Hepimizde büyük bir şaşkınlık hakimdi. Gerçekten şampiyon olduğumuzu ben kupa töreninde kupayı elime alınca anladım diyebilirim.

Hentbola başladığımdan beri bu benim bir hayalimdi. Bir de hentbola başladığım Spor Toto’da bu kupayı kaldırmış olmak çok daha anlamlı ve özel oldu. Küçükken hem kendime hem hocalarıma verdiğim sözler vardı. Bunları şimdi yerine getirmiş olmak beni ekstra mutlu etti. 

Haber

Ece Aslı Ergez: Aslında bu sezon her anlamda senin için özel bir sezon diyebilir miyiz, hem altyapısından yetiştiğin kulübünde şampiyonluk yaşaman ardından Metalurg’a transfer sürecin gerçekleşti.

Halil İbrahim Öztürk: Evet kesinlikle bu sezon benim için her anlamda özel bir sezon oldu. Aslında daha öncede bana gelen teklifler olmuştu. Ancak burada daha yapmam gereken işlerim olduğu için gitmeyi düşünmemiştim. Şimdi gelen şampiyonluğun da ardından artık yurtdışı hedeflerime yoğunlaşmaya karar verdim. Böylelikle Metalurg transfer olmaya karar verdim. Transfer sürecimde Can Çelebi’nin çok yardımı ve desteği oldu. Beni transfer etmek isteyen Metalurg, Can Çelebi ile iletişime geçmişler. Ancak benim de karar verebilmem için sadece bir günüm vardı ve biz Spor Toto’da da sezonu açmıştık. Ben gitmek istediğimi önce hocama söyledim. Kendisi aslında bu fırsatı kaçırmamı istemese de takımımdan da ayrılmamı istememişti. Hem kulübüm hem hocam çok olumlu yaklaştılar. Biraz da onların sayesinde bu transfer sürecini tamamlayabildik. Çünkü onlar ‘hayır gidemezsin’ deselerdi hiçbir yere gidemeyecektim. Hepsine bir kez daha çok teşekkür ederim.

Ece Aslı Ergez: Yeni sezondaki hedeflerini öğrenebilir miyiz?

Halil İbrahim Öztürk: Hedefim öncelikle kalıcı olmak. Ivan Hocamla her konuşmamızda bana çok güvendiğini söylüyor. Ligde bitirebileceğimiz en iyi yerde sezonu tamamlamak istiyorum. Umarım Avrupa’da ülkemi en iyi şekilde temsil edebilirim.. 

Ece Aslı Ergez: Hazırlık sürecin nasıl geçiyor, takıma, şehre alışabildin mi?

Her şey biraz da bir anda gerçekleşince kendimi ilk burada bulduğumda değişik bir his oldu benim için. Geldiğim ilk gece yastığa başımı koyduğumda ‘Halil sen ne yaptın’ diye kendi kendime sormuştum. Arkadaşlarını, aileni herkesi geride bırakıp buraya gelme gerçeğiyle ilk o an yüzleştim diyebilirim. Ama tabii kariyerimin için böyle bir karar almam böyle bir adım atmam lazımdı. 

Çalışmalarımız başladı. Ben de gelir gelmez kampa katıldım. Geldiğimin ikinci günü direkt hazırlık maçına çıkmıştım. Zor gelse de bana devamında her şey iyi gelişmeye başladı. 

Takım arkadaşlarımla koçumla her şey yolunda gidiyor. Çok tecrübeli ve başarılı büyük isimler takım arkadaşlarım. Burnu havada sanarken aksini hepsinden gördüm diyebilirim. Hepsi o kadar mütevazi ki bana her konuda çok yardımcı oluyorlar. Bir anda takıma dahil olmama rağmen elimden gelen en iyi şekilde hazırlık sürecini geçiriyorum. Ivan Hocam da bana güveniyor, inanıyor, sadece daha zamanımın olduğunu söylüyor.

Ben ilk hafta adaptasyon sürecinde zorlandım diyebilirim. Gelir gelmez yoğun bir antrenman ve maç temposunda buldum kendimi. Setleri yazarak ezberlemeye çalıştım. Bulunduğum yere adapte olmaya çalıştım. İlk haftam böyle biraz tempolu geçti ama şu an her şey daha iyi diyebilirim. Yeni evime taşınabildim. Burada kendi düzenimi kurmaya başlıyorum artık. Bu da adaptasyon sürecimi kısaltmada yardımcı oluyor. 

Halil İbrahim Öztürk’e, Hentbolhaber.Net olarak başarılar dileriz.

 

Bakmadan Geçme