“Kağıt üzerinde gruptan çıkmaya yakınız”

Beşiktaş Mogaz 5. sezonunda gruptan çıkmaya çok yakın.

HENTBOLHABER.NET – Beşiktaş Mogaz’ın rakipleri, Viyana’da çekilen kurayla belli oldu. 

Siyah-beyazlılar, gerçekleştirilen kura çekimi sonunda C grubunda; Makedonya’dan Metalurg, Danimarka’dan Bjerringbro Silkeborg, Portekiz’den Sporting Lizbon, Rusya’dan Chekhovskie Medvedi ve Slovakya’dan Tatran Presov ile eşleşti.

Beşiktaş Mogaz idari menajeri Berk Karahan kura çekimine katıldı ve Hentbolhaber.Net’e özel açıklamalar yaptı.

Karahan; “Yeniden VELUX EHF Şampiyonlar Ligi’nde olmaktan mutluyuz. Makedonya’dan Metalurg ve Portekiz’den Sporting ve Rus ekibi Medvedi geçen sene grupta oynadığımız takımlardı.




1.torbadan Metalurg’un gelmesi iyi bir kura idi. 1. torbada yer alan  Visla Plock iddialı takımlardan birisi bu sebeple 1.torbadan  Metalurg’un gelmesi daha iyi. Yine ikinci torbadan Ademar Leona göre Silkeborg’un gelmesi isteğimizdi oldu. 3.torbadan gelen takım Norveç veya Portekiz ekibi arasında bizim için fark yoktu ve Sporting geldi. Geçen sezon oynadığımız takım Sporting’i biliyoruz. Açıkçası bizim üstümüzdeki ilk 3 torbadan gelen rakipler hem içerde hem de dışarıda kafa kafaya oynayacağımız takımlar. 5.torbadan Medvedi geldi. Geçen sezon ikide iki yaptık. Takımlarında bir değişiklik yok.  Sporting de de değişiklik yok.  Metalurg ve Medvedi den ikide iki ile ayrılmış Sporting’ten puan alamamıştık.  Diğer kura da Tatran Presov. Şampiyonlar Ligi mücadelelerine başlamadan önce devamlı karşılaştığımız bir ekipti. Yeni transferleri daha açıklanmadı. İçeride ilk maçımız Tatran Presov ile iyi başlamak istiyoruz. 

 

?VELUX EHF Champions League draw official result ? #veluxehfcl

EHF Champions League (@ehfcl)’in paylaştığı bir gönderi ()

Hedefimiz Metalurg ve Medvedi den dörtte dört yapmak hedefimiz. Sporting’ten en kötü içeride oynayacağımız müsabakadan galip gelmek istiyoruz.

Geçen sezon ki gruba göre bu sene kağıt üzerinde daha avantajlı olduğumuzu söyleyebiliriz. Ancak oynamadan mücadele etmeden hiç bir şey olmaz. Sezon öncesi transferi bitirdik. Belki bir transfer daha yaparız. Yakında tüm oyuncuları tek tek açıklayacağız. Kadromuza katılan yeni arkadaşlarımız bize güç katacaklar ve bu sene hedefimizi gerçekleştirmemizde önemli rol oynayacaklar.

Bu sezonun bir önemi var. VELUX EHF Şampiyonlar Ligi’nde 5. sezonumuz. Hedefte gruptan çıkmak var. Artık bunu 5. sezonumuzda ortaya koymalıyız. Grupta ki ekiplere baktığımızda 3’ü zaten geçen sezon mücadele ettiğimiz ekipler. Teknik ekibimiz gerekli hazırlıkları yaparak sezona hazırlanacak. İnşallah yönetimimizin desteği, oyuncularımızın üst düzey performansları ile gruptan çıkmayı başarırız. Gruba içerde başlayıp, içerde bitireceğiz. Bunun avantajını da iyi kullanmalıyız. Kadromuza, teknik ekibimize güveniyoruz. Hayırlısı olur inşallah” dedi.

Bakmadan Geçme