Milli Takıma İspanyol Antrenör Mü?

A Milli Erkek Hentbol Takımı, 4-11 ve 11-18 Ocak tarihlerinde olmak üzere iki farklı kadro ile kampa girecek. A Milli Erkek Hentbol Takımı Başantrenörü İspanyol mu olacak?

Antenör Okan Halay ile yolların ayrılmasının ardından A Milli Erkek Hentbol Takımının yeni antrenörü henüz netlik kazanmadı. 

A Milli Erkek Hentbol Takımı, 4-11 ve 11-18 Ocak tarihlerinde olmak üzere iki farklı kadro ile kampa girecek. Kamp vaktinin yaklaşıyor olması ve henüz Milli takımın hocasının belli olmaması bu konuda yoğun ve titiz bir çalışma yürütüldüğüne işaret ediyor.

Türkiye Hentbol Federasyonu'na yakın kaynaklardan elde edilen bilgiye göre A Milli Erkek Takımı'nın yeni başantrenörünün İspanyol olacağı iddia ediliyor. A Milli Erkek Hentbol Takımı Başantrenörü İspanyol mu olacak?

Mesut Çebi Yönetimi Örnek Oldu!

Milli takımda İspanyol bir antrenör olasılığı çok da uzak bir olasılık gibi gözükmüyor. Hentbol Erkekler Süper Ligi'nde mücadele eden Beşiktaş Safi Çimento'nun sezon başında İspanyol antrenör Oliver Roy Camino ile sezona başlaması, Türk Hentbolunun yapısına uygun oyun anlayışını ortaya koyması ve başarılı sonuçlar alması; İspanyol bir antrenörle çalışma noktasında önemli göstergeler... 

Beşiktaş Hentbol Şube Sorumlusu Mesut Çebi'nin kararının isabetli olduğu görülürken; THF yönetiminin de, Erkek Milli Takımımın başına İspanyol çalıştırıcı getirmek için menajerler ile görüştüğü ve ismin yakında açıklanacağı öğrenildi.

Daniel Gordo Ríos Sesleri

Kulislerde konuşulan teknik adamın Daniel Gordo Ríos olduğu öğrenildi. 1981 doğumlu teknik adamın şu an İspanyol ekip Ademar Leon'u çalıştırdığı, kariyerinde Faroe Adaları, Brezilya Milli Takım Başantrenörlüğü, Mısır ekibi Al Ahly SC'de başında yer aldığı öğrenildi.

Kariyeri:

43 yaşındaki Gordo, antrenörlük kariyerine 22 yaşında başladı ve uzun süre Kastilya-Leon hentbol federasyonunda altyapı takımlarında çalıştı. 2008'den itibaren Ademar Leon'un altyapı takımında çalıştı ve ardından A Lig takımının yardımcı antrenörü oldu. Manolo Cadenas'ın ayrılmasının ardından Gordo, 2013 yılında geleneksel İspanyol kulübünün baş antrenörlüğünü devraldı.

Gordo, 2016 yılında yurt dışına çıktı ve burada Faroe Adaları'ndaki genç oyuncuların gelişimiyle ilgilendi ve ayrıca Torshavn ile şampiyonluğu, kupayı ve en iyi teknik direktör unvanını kazandı. Bir yıl sonra üç sezon boyunca BM Nava'ya katıldı ve takımı Asobal liginde ikinci lig şampiyonu, Beletage'de ise 9. sıraya taşıdı. İspanyol teknik adam, en son Brezilya milli takımına koçluk yaptı ve takımı 2021 Dünya Kupası'na taşıdı.

Brest GK Meshkov'un Başantrenörü olarak görev yapan Gordo, Rusya-Ukrayna savaşının başlaması ile birlikte takımdan ayrıldı.  2022 Nisan ayında Mısır ekibi  AL Ahly SC'yi  6 ay çalıştıran teknik adam tekrar eski kulübü Ademar Leon'a 2023-24 sezonu için geri döndü.
 

 

Yorumlar 1
Hakan 02 Ocak 2024 13:02

Gerçekten bazı şeyleri görmek için uzağa gitmeye gerek yok! Örnek Beşiktaş. Mesut Çebi'bey gerçekten farklı işler yapıyor. İspanyol antrenör keyif veriyor. ama bizim antrenörler biraz uzak. Kaçı dünya şampiyonası izledi? Merak ediyorum.

Bakmadan Geçme