Okan Kara Yazdı: Tarihi yazanlar...

İlkses Gazetesinde köşe yazıları ile sporun nabzını tutan Okan Kara, Hentbol A Milli Kadın Takımımızı kaleme aldı.

Okan Kara, A Milli Takımımızın tarihi başarısından bahsederken, düşüncelerini okuyucuları ile paylaştı.

İşte Okan Kara'nın köşe yazısı:

Okan Kara Yazdı: Tarihi yazanlar...Ters Köşe: Tarihi yazanlar...

Yaren Berfe Göker, Merve Erbektaş, Ceren Demirçelen, Sevgi Kalyoncuoğlu, Cansu Akalın, Aslı İskit Çalışkan, Gülcan Tügel, Döne Gül Bozdoğan, Nurceren Akgün Göktepe, Beyza İrem Türkoğlu, Betül Yılmaz, Yasemin Şahin, Ceylan Aydemir, Ayşenur Kara, Bilgenur Öztürk, Eda Nur Çetin...

Bu isimler, Türkiye kadın hentbol milli takımının tarih yazan sporcuları... Ülkemize hentbol geldiğinden beri ilk kez bu branşta Avrupa Şampiyonası finallerine katılma hakkı kazandı. Büyük bir başarı geldi ve ülkemizdeki ezilen kadınlara yine umut oldular.

Hentbol Federasyonu, geçmişte yaptığı yatırımların meyveleri almaya başladı. Bir çok ulusal ve uluslararası kamplarla sporcuların gelişimine önemli katkı sağladı. 2022'deki Akdeniz Oyunları beşinciliği ve İslam Dayanışma Oyunları Şampiyonluğu'nun ardından Avrupa Şampiyonası finallerine gitmek, hentbol branşına olan ilgiyi de gelecek yıllarda sürdüreceğine eminim.

Son yıllarda bir çok milli ve lig maçlarının canlı yayınlanması hentbolun gelişimine olanak sağladı. Yine pek çok sporcu yurtdışında oynama fırsatı yakaladı. Kulüplerde yaptığı yatırımlarla Avrupa Kupaları'nda başarılı sonuçlar aldılar.

Bugün voleybolun özellikle kadınlarda ülkemize kazandırdıkları başarılar, güzel hikayeler var. Bunların hepsi belirli bir plan ve süreçle yaşanınca da bu başarılarda kaçınılmaz oluyor.

İzmir Büyükşehir Belediyespor'da forma giyerlerken yakınen tanıdığım Yasemin Şahin ve Aslı İskit Çalışkan'ı tebrik ediyorum. Onlar bu yolu açtılar ve hayallerini kurdukları  Avrupa Şampiyonası'nda milli takımın formasını giyecekler.

Sahada emek veren tüm sporculara, teknik ekibe ve destek personeline, saha dışında gayret gösteren idari kadroya ve yönetime gönülden tebrikler. 

https://www.ilksesgazetesi.com/yazarlar/okan-kara-279/ters-kose-tarihi-yazanlar-13176

 

Bakmadan Geçme