Sakarya Büyükşehir Belediyespor Antrenörü Mehmet Korer Koral: 'Hem Ligde Hem Kupada İddialıyız'

Sakarya Büyükşehir Belediyespor, Erkekler Hentbol Süper Lig'inde büyük hedeflere odaklanmış durumda. Takım, hem ligde hem de kupa müsabakalarında zirveye çıkmayı amaçlıyor.

Sakarya temsilcisi, geçtiğimiz sezon ilk kez yer aldığı ligde play-off finalinde şampiyonluğu kaçırdıktan sonra bu sezon oldukça iddialı bir başlangıç yaptı.

Ligdeki 15 maçtan 14'ünü kazanarak müthiş bir performans sergileyen Sakarya ekibi, tek mağlubiyetini Beşiktaş Safi Çimento karşısında aldı. Ancak ikinci yarıda rakibini mağlup ederek ikili averajı ele geçirdi.

Maç eksiğiyle Beşiktaş'ın ardından ikinci sırada yer alan Sakarya Büyükşehir Belediyespor, 23 Mart Cumartesi günü saat 13.00'te Beykoz Belediyespor'u ağırlayacak.

Sakarya temsilcisi, ligde oynayacağı son 5 müsabakayı da kazanarak play-off'lara avantajlı bir konumda girmeyi hedefliyor. Aynı zamanda Türkiye Kupası'nı da kucaklamak isteyen takım, hem kupa hem de lig şampiyonluğunu kazanarak başarılı bir sezon geçirmeyi amaçlıyor.

'Hem Ligde Hem Kupada İddialıyız'

Başantrenör Mehmet Korer Koral, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sezonun erken başladığını ve hazırlık süresinin kısa olduğunu belirtti. Ligin ikinci haftasında evlerinde Beşiktaş Safi Çimento'ya yenildiklerini hatırlatan Koral, ilk devreyi bir mağlubiyetle kapattıklarını dile getirdi.

Koral, ikinci devrede Beşiktaş'ın Avrupa maçı sebebiyle fikstürde değişiklik olduğunu belirterek, "Diğer maçlarımızı kazanarak yolumuza devam ettik. Beşiktaş ile deplasmanda çekişmeli bir maç olacağını tahmin ediyorduk ve buna göre hazırlandık. İyi hazırlandığımızı gösterdik ve galibiyeti aldık. Şimdi yolumuza devam ediyoruz." şeklinde konuştu.

Önemli maçlar oynayacaklarını vurgulayan Koral, "Lig maçlarını oynarken arada Türkiye Kupası Dörtlü Finali, sonra play-off'lar var. Aslında yolumuz uzun. Şu an lig sıralamasında avantaj elde ettik, onu koruyarak ligi bitirmek istiyoruz."dedi.

Takımın her zaman galibiyet için sahaya çıktığını vurgulayan Koral, "Bu şekilde sahaya çıktığımızda sonuç galibiyet, şampiyonluk, kupaları almak olur. Hedefimiz bunlar, oraya doğru yürümek isteyeceğiz. Hem ligde hem kupada iddialıyız." ifadelerini kullandı.

Oyuncularına çabalarından dolayı teşekkür eden Koral, diğer takımlara da başarılar diledi. Takım menajeri Burçin Albayrak ise sezon başında hedeflerine ulaşmak için güçlü bir takım oluşturduklarını belirtti.

Ligde normal sezonun son 5 maçına çıkacaklarını ve kupada Dörtlü Final oynayacaklarını aktaran Albayrak, "Gösterdiğimiz birlik ve beraberlik ile şampiyonluk ve kupa için en büyük adaylardan biriyiz." şeklinde konuştu.
 

Bakmadan Geçme