Sırbistan maçı öncesi ve sonrası

2023 IHF Dünya Şampiyonası Avrupa Elemeleri'nde A Milli Hentbol Kadın Takımımız, Sırbistan'ı konuk etti ve salondan 24-33 mağlup ayrıldı. Antrenör Gürcan Budakçı, Sırbistan maçını kaleme aldı.

Sırbistan maçı öncesi ve sonrası
TAKİP ET Google News ile Takip Et

GÜRCAN BUDAKÇI / HENTBOLHABER.NET – Giresun’da muhteşem bir seyirci önünde kadın milli takımımız Dünya şampiyonası elemeleri play-off ilk maçına çıktı. Rakip Sırbistan karşısında hedef galibiyet parolası ile hazırlanılmıştı.

Bu hazırlıkların son anında kadrodaki Cansu Akalın ve Fatma Küçükyıldız’ın sakatlığı can sıktı.

Sırbistan maçı öncesi ve sonrası

Müsabaka güzel bir atmosferde başladı. Başlangıç düdüğü ile ilk hücumu milli takımımız yaptı, Sırbistan savunmada ilk düdükten son düdüğe kadar sertlik düzeyi yüksek bir anlayışla oynadı. Milli takımımız ilk 15 dakika iyi savunması ile rakibe uzak atışlarda zorluk çıkarttı. Bu gol tabelasına da yansıdı. Milli takımımız 16.  Dakikaya 7-7 beraberlikle girerken Sırbistan mola alma zorunluluğu duydu.

Savunmamızda eksik olan faul sayısıydı. Öyle ki ilk 3 dakika geçerken Sırbistan faul sayısı 5 olmuştu bile. Sırbistan gollerine verdiğimiz karşılığı savunmadaki faul sayılarında veremiyorduk. Savunmamız dış atış odaklı bir anlayış içerisindeyken, özellikle sol kanatta 2 numaralı forma giyen Sanja Radosavljevic bize 20 Nisan 2022 tarihindeki maçta olduğu gibi zorluk yaşatmaya başlamıştı. Kaldı ki maç boyunca Radosavljevic 9/10 gol atış oranıyla canımızı oldukça sıktı. Sırbistan ilk aldıkları mola sonrasında, Uros Bregar pivot ve çizgi hücumuyla ilgili bir uyarı vermiş olmalı ki, üst üste pivottan 2 gol ile savunma direncimiz etkilendi. İlk yarının son 15 dakikasında ise kalemizde 8 gol görüp sadece 3 golle karşılık verdik. Bu durumda gol tabelasında 30 dakika bitiminde Sırbistan’a 5 gollü üstünlük sağladı.

İkinci yarı iyi başlamamıza rağmen 35. Dakika ile 46 dakika arasında Sırbistan’ın 6 golüne sadece 1 golle karşılık vermemiz maç sonucunu aleyhimize çeviren en büyük zaman dilimi oldu.

Sırbistan maçı öncesi ve sonrası

Maç öncesindeki yazımda da bahsettiğim gibi top kayıpları (pas hataları, teknik hatalar vs.) milli takımımızı derinden etkiliyor. Sırbistan 12 top kaybı yapmışken, biz 16 top kaybı yaparak lehimize olacak durumu aleyhimize çeviriyoruz.

Maç sonunda toplam faullerde milli takımımız 19 faulde kalırken, Sırbistan 37 faul yaparak bize adeta nefes aldırmamış.

İlk 15 dakika iyi savunmamıza rağmen Sırp oyun kurucuların toplamda 11/18 gol/ atış oranıyla %61 performansa ulaşması, Sırp sol kanat Radosavljevic performansı, Sırp kaleci Kristina Graovac’ın %33 performansı ve milli takımımızın top kayıpları 9 farklı mağlubiyetin omurgasını oluşturuyordu.

Böylece “on maçlık yenilmezlik serisi” maalesef son buldu.

Belgrad’ta 12 Nisan tarihindeki rövanş maçında eksik yönlerimizi tamamlama, oyun içinde rakibin üstünlük sağladığı parametrelere cevap verebilme temennilerimizle, başarılar dileriz.

MAÇ ÖNCESİ GÜRCAN BUDAKÇI NE YAZMIŞTI?

Sırbistan maçında nelere dikkat etmeliyiz?

Bakmadan Geçme