Süper Kupa’nın sahibi Spor Toto Spor Kulübü

Hentbol Erkekler Süper Kupa’nın sahibi Spor Toto Spor Kulübü oldu.

ALİ ERBİL ALTANLAR / HENTBOLHABER.NET – Hentbol Erkekler Süper Liginde Süper Kupa’nın sahibi Spor Toto Spor Kulübü oldu.

Geride bıraktığımız sezonun Lig Şampiyonu Spor Toto SK ile Türkiye Kupası’nı müzesine götüren İzmir Büyükşehir Belediyespor, Köyceğiz Spor Salonu’nda karşı karşıya karşıya geldiler.

Bu önemli maçı 30-21 kazanan  Spor Toto  tarihinde ikinci defa Süper Kupa’nın sahibi oldu. Spor Toto 2010 yılında Milli Piyango adı ile çıktığı final de, Beşiktaş’ı 27-24 mağlup ederek Süper Kupayı kazanan taraf olmuştu.

Süper Kupa finalinin ilk dakikalarında taraflar gol bulmakta zorlandı. Maçın ilk golü Yiğit Eröz den gelirken, Ankara temsilcisi yaklaşık 6 dakika skor bulamadı. Spor Toto atakları İzmir Büyükşehir Belediyespor kalecisi Yevgen Sapun ve defansına takıldı. İzmir temsilcisi de aynı periyotta sadece 1 gol bulabildi.  7. dakikadan sonra Can Çelebi’nin hücumdaki etkinliği ile Spor Toto oyuna ağırlığını koymaya başladı. 10 dakikayı 3-2 üstünlükle  geçen Spor Toto ilk yarı boyunca skorda geri düşmedi. İzmir Büyükşehir Belediyespor Igor Chiseliov’un golleriyle maça tutunmaya çalıştı. Spor Toto kalecisi Coşkun Göktepe de kritik kurtarışlarıyla takımının oyundaki üstünlüğüne katkıda bulundu. Can Çelebi ve Yiğit Eröz’ün golleriyle farkı 6 gole kadar çıkaran Spor Toto ilk devreyi 14-9 önde tamamladı.

Mücadelenin ikinci devresi de karşılıklı gollerle başladı. İzmir Büyükşehir Belediyespor farkı kapatmaya çalışsa da Spor Toto buna izin vermedi. Maçın ilk 7 metre atışını 40 dakika da Igor Chiseliov İzmir Büyükşehir Belediyespor adına gole çevirdi. Coşkun Göktepe maçın bu bölümünde çok kritik kurtarışlar yaparken, aradaki fark kapanmadı. Spor Toto 45. dakikayı 22-16, 50 dakikayı da 24-17 önde geçti. Üstünlüğünü karşılaşma sonuna kadar sürdüren ve farkı açan Başkent temsilcisi sahadan 30-21 galibiyet ile ayrılarak Süper Kupa’nın sahibi oldu.

Spor Toto’da Can Çelebi ve Yiğit Eröz  7’şer golle oynarken , Alperen Pektaş da 6  gol ile galibiyete önemli katkıda bulundu. Başkent ekibi 3 oyuncusundan toplam 20 gol buldu. İzmir Büyükşehir Belediyespor da ise Igor Chiseliov 9 golle maçın en skorer ismi olsa da  bu galibiyet için yeterli olmadı. Coşkun Göktepe ‘de 18 kurtarışla maça damgasını vuran isim oldu. İzmir Büyükşehir Belediyespor da ise Yevgen Sapun 11 kurtarışla maçı tamamladı.

Bu sonuçla 2013 yılında Ankara Büyükşehir Belediyespor’un kazandığı Süper Kupa’nın ardından aynı kupa 8 yıl sonra Başkente geldi.

Bakmadan Geçme