THF Yönetim Kurulu Üyesi Gamze Çelik, altyapının önemini vurguladı

THF Yönetim Kurulu Üyesi Gamze Çelik hentbolhaber.net'e düşüncelerini aktardı.

TUĞBA AKKESEN / HENTBOLHABER.NET – Genç Kızlar Türkiye Hentbol Şampiyonası’nda Aksaray Belediye Spor birinciliği elde etti. Final maçında Aksaray Belediye Spor, Mudanya Belediye Spor’u 23-21 yenerek şampiyon oldu.

Türkiye Hentbol Federasyonu’nun 2022 faaliyet programında yer alan Genç Kızlar Türkiye Şampiyonası, Aksaray Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen final ve üçüncülük müsabakalarıyla sona erdi.

Kupa törenine katılan THF Yönetim Kurulu Üyesi Gamze Çelik Hentbolhaber.net’e düşüncelerini aktardı.

“Diğer takımlara da örnek teşkil etmesini umuyoruz”

Gamze Çelik “Şampiyon olan Aksaray Belediye Spor’u tebrik etti. 17 takımın katıldığı ve kıyasıya mücadelenin olduğu maçları takip ettiklerini belirten Çelik’in ifadeleri şu şekilde:

“Şampiyona çok güzel geçti. Aksaray, Milli takım maçlarına da ev sahipliği yaptığından dolayı bu tür organizasyonlara son derece alışkın. Türkiye Gençler Şampiyonası da önemli bir etkinlik. Organizasyonun Aksaray’da olması için federasyona özellikle bir ricamız olmuştu. Federasyon başkanımız Sayın Uğur Kılıç da bizlerin bu isteğini geri çevirmedi. Gayet güzel bir etkinlik oldu. Geri dönüşlerde oldukça olumluydu. Aksaray’ın takımına da kupanın gelmesi de ayrı bir güzellik oldu. Ben, şahsen kendi adıma çok mutluyum. Tüm oyuncularımız, alt yapıdan gelen, yıllardır yetişen gençlerdi. Liglerde de alt yapıdan gelen oyuncularımızı oynatılmasının faydasını fazlasıyla gördük. Aksaray Belediyespor farkını da orada görmüş olduk. Şampiyonada çok iyi takımlar vardı. Ancak oyuncuların birçoğu liglerde oynama fırsatı edinemedi. Burada çok ciddi emekler söz konusudur. Diğer takımlara da örnek teşkil etmesini umuyoruz. Herkese güzel bir moral oldu.”

Çelik, hentbolun geleceğinin de oldukça parlak olduğunu ve alt yapıya önem verilmesine de değinerek sözlerini şu şekilde sürdürdü.

“Alt yapılara destek verildiğinde hentbolun oldukça başarılı olacağını düşünüyoruz. Geleceği oldukça kuvvetli bir spor. Alt yapıdaki oyunculara gereken destek verildiğinde hentbolun önünün açık olduğunu ifade etmeliyim.”

Bakmadan Geçme