Tokyo 2020 Kadınlar B Grubu

Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunlarına az bir süre kala grupları incelemeye devam ediyoruz. Kadınlar Hentbol B grubunda Avrupa takımları daha baskın.

Tokyo 2020 Kadınlar B Grubu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

GÜRCAN BUDAKÇI / HENTBOLHABER.NET – Tokyo 2020 Kadınlar B Grubunda İspanya, ROC (Rusya), Macaristan, İsveç, Fransa ve Brezilya her alıyor.

B grubu takımlarına göz atacak olursak:

İSPANYA

Andorra’da iki antrenman kampı sonrasında Carlos Viver’ın tercihindeki son 16 oyuncu, 15 Temmuz’da Madrid’e gitmeden önce 10 ve 11 Temmuz’da Romanya’ya karşı iki maç oynadı. Tokyo’ya 16 Temmuz’da hareket eden İspanya Euro 2020 de ki  kötü performansına rağmen omuzundaki bir çok apoletle dikkat edilmesi gereken bir takım.

Olimpiyat Öncesi hazırlık maç sonuçları:

İspanya – Romanya  31:20 (10 Temmuz, Sagunto, İspanya’da),

İspanya – Romanya 32:19 (11 Temmuz, Sagunto, İspanya’da)

Kadrolarında çok fazla deneyim var. Alexandrina Barbosa, geçen Kasım ayında geçirdiği ciddi bir diz sakatlığının ardından sezonunu kaçırmasına rağmen  Tokyo’ya hazır görünüyor. Takımın çekirdeği sağlam, Romanya liginden altı oyuncuyla, teknik direktör Carlos Viver’ın da Rapid Bucuresti’de çalışmaları ile takım oyuncu ve antrenör yönünden uluslararası deneyime sahip ve hazır. Aralık ayında IHF Kadınlar Dünya Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak olan İspanya için 2021 yılının ikinci önemli bir dönemi, bu nedenle oyunlardaki sıralama onlar için önemli.

Haber

 

ROC (RUSYA)

Sochi’de iki haftalık bir eğitim kampı, ardından üç gün Novogorsk’ta. Daha sonra Hollanda’ya giden kafile iki hazırlık maçı yaptı. Biri ev sahibine karşı 29:30, diğeri İsveç’e 28:31 olmak üzere iki hazırlık maçını kaybettiler. Alexey Alekseev ve sporcuları, 18 Temmuz’da Tokyo’ya uçmadan önce Novgorod’da iki haftalık bir kamp için Rusya’ya geri döndü ve eksiklerini tamamladı. Son hazırlık maçında da Hollanda’ya kaybetti.

Olimpiyat Öncesi hazırlık maçı sonuçları:

Hollanda – Rusya 30:29 (2 Temmuz, Den Bosch, Hollanda’da),

İsveç – Rusya 31:28 (3 Temmuz, Den Bosch, Hollanda),

Rusya – Hollanda 34-37 (20 Temmuz, Chiba’da)

Olimpiyat şampiyonluğu hüküm süren şampiyon Rusya (2016 Rio Olimpiyat şampiyonu) tehlikeli bir takım olmasının yanı sıra, diğer takımlar tarafından hedef takım olarak görülmesi Rusya’nın her maçının çekişmeli hale getiriyor. Rio 2016’nın MVP’si Anna Vyakhireva, son sezonlardaki sakatlıklardan dolayı eski performansında değil. Ancak son paylaşımları ve haberler iyi olduğu yönünde. Bu üzücü duruma rağmen Rus takımı, Rostov-Don ve CSKA Moskova’dan 14 oyuncu ile tehlikeli ve deneyimli bir şekilde Japonya’da.

Haber

Macaristan

Hazırlık kamplarının ilki 21-26 Haziran tarihleri ​​arasında Balatonboglar’daki Macar Ulusal Hentbol Akademisi’nde yapıldı. Ardından beş günlüğüne Romanya’ya, Odorheiu Secuiesc’e taşındılar ve üçüncüsü ise 4 Temmuz-13 Temmuz tarihleri ​​arasında Siofok’ta yapıldı. Macar takımı 28:22’lik skorla Karadağ’a karşı bir hazırlık maçı kazandı daha sonra Brezilya’ya karşı iki maç yaparak 16 Temmuz’da Tokyo’ya gittiler. İlk maça kadar hazırlıklarına Japonya’da devam edecek Macarlar turnuvaya hazır bi görüntü çiziyor.

Olimpiyat Öncesi hazırlık maçı sonuçları:

Macaristan – Karadağ 28:22 (6 Temmuz, Siofok, Macaristan’da),

Macaristan – Brezilya 34:31 (9 Temmuz, Siofok, Macaristan),

Macaristan – Brezilya 24:23(12 Temmuz, Siofok’ta)

Takımdaki en genç oyuncuları bile, büyük turnuvalarda milli takım için ve DELO EHF Şampiyonlar Ligi’ndeki kulüpleri için oynamış ve uluslararası deneyime sahip. Antrenörler Gabor Elek ve Gabor Danyi, Aniko Kovacsics, Zsuzsanna Tomori ve Zita Szucsanszki’nin deneyimleride en az oyuncular kadar. Bu karışım ve Macaristan’ın hentbol oyun geleneği Tokyo oyunlarına renk katacaktır.

Haber

İsveç

İsveç’in Kungalv kentinde beş günlük bir kampının ardından Rusya ve Hollanda’ya karşı iki hazırlık maçı kazandı. 12 Temmuz’da Japonya’ya hareket eden İsveç, Japonya’da hazırlıklarını sürdüyor. Fukuoka’da, 25 Temmuz’da İspanya’ya karşı yapılacak olan maç öncesi Norveç ile bir hazırlık maçı yapması bekleniyor.

Olimpiyat Öncesi hazırlık maçı sonuçları:

İsveç – Rusya 31:28 (3 Temmuz, Den Bosch, Hollanda’da),

İsveç – Hollanda 28:23 (4 Temmuz, Den Bosch, Hollanda),

İsveç – Norveç (20 Temmuz, Fukuoka, Japonya’da yapılacak)

Etkili oyuncu Isabelle Gullden, Kadınlar EHF EURO 2020’den sonra uluslararası kariyerine ara verdi. İsveç için doldurulması gereken yer çok büyük. Dokuz oyuncu ilk kez İsveç ile Olimpiyat Oyunlarında yer alacak. Jamina Roberts ise 13. uluslararası turnuvasını oynayacak. Tomas Axner’ın oluşturulan takımda düzen saat gibi işliyor. Bu nedenle İsveç, Tokyo 2020’de izlenmesi gereken bir takım olmalı.

Fransa

Fransa hazırlığı çok sıkı bir şekilde gerçekleştirdi. İlk etap 10-25 Haziran tarihleri ​​arasında Capbreton’da yapıldı. Bunu 30 Haziran ve 7 Temmuz tarihleri ​​arasında, Fransa’nın bir mağlubiyet aldığı ve diğer maçı berabere kaldığı Norveç’e karşı iki hazırlık maçı izledi. Olivier Krumbholz’un tarafı, Creteil’de Fransa Hentbol Salonu’nda üç gün geçirdikten sonra 14 Temmuz’da Tokyo’ya geldi. Hazırlıklarını Japonya’da devam edecek olan Fransa, ilk maç öncesi ev sahibi ile bir hazırlık maçı oynadı.

Olimpiyat Öncesi hazırlık maçı sonuçları:

Fransa – Norveç 21:30 (4 Temmuz, Bayonne, Fransa’da),

Fransa – Norveç 28:28 (6 Temmuz, Bayonne, Fransa’da),

Fransa – Japonya 41:20 (19 Temmuz, Koshu, Japonya’da oynandı.)

Son 10 yılın en çok madalya kazanan takımlarından biri olan Fransa, Olimpiyat Oyunlarında bir madalya daha istiyor. Hiç olimpiyat altın madalyası kazanmadılar ve bu nesil için bu son şans olabilir. Amandine Leynaud, Alisson Pineau, Alexandra Lacrabere veya Beatrice Edwige gibi oyuncular kesinlikle Fransa için Tokyo’da her şeylerini verecekler.

Haber

Jure Erzen / kolektiffimages

Brezilya

Brezilya takımı Portekiz’in Rio Maior kentinde iki haftalık bir kamp yaptı. 2 Temmuz’da 18 oyuncu, Balatonboglar’daki on günlük bir kamp için Macaristan’a gitti. Brezilya, Japonya’ya gitmeden önce üç hazırlık maçı oynadı. İlki Siofok’ta 22:21 ile Karadağ’a karşı bir galibiyetti ve sonraki iki maçta Macaristan’a karşı oynadı ( 34:31 ve 24:23 ile iki mağlubiyet). Jorge Duenas’ın tarafı 13 Temmuz’da Tokyo’ya gitti ve ilk maç gününe kadar Oita’da antrenman yapacak.

Olimpiyat Öncesi hazırlık maçları sonuçları :

Brezilya – Karadağ 22:21 (7 Temmuz, Siofok, Macaristan’da),

Brezilya – Macaristan 31:34(9 Temmuz Siofok, Macaristan’da),

Brezilya – Macaristan 23:24 (12 Temmuz Siofok, Macaristan’da)

Hala en üst düzeyde rekabet edebileceklerini göstermek isteyen Brezilyalı sporcularda uluslar arası çok fazla deneyim var. Avrupa kulüplerinde oynayan birçok oyuncu ile Brezilya, gruptaki Avrupa takımları için zorlu bir rakip olduğunu kanıtlayacaktır. Kadroda bir sezon Kastamonu Belediyesi GSK forması giyen ve yakından tanıdığımız Elaine Gomes’de yer alıyor.

Haber

Rio 2016 Brezilya Hollanda

Tokyo 2020 Kadınlar A Grubu

Not: Takımlar Japonya’ya 18 kişilik kadrolarla gitti ancak 28 kişilik kadrolar verdi. Olası bir covid-19 durumunda ihtiyaç halinde ülkelerinden 28 kişilik liste içerisindeki sporcuları getirebilecekler.

Bakmadan Geçme