Deprem yaratan transferler 1

VELUX EHF Şampiyonlar Liginde yeni sezon öncesi gerçekleşen en sansasyonel transferler iki bölümde yayımlanacak. Kim nereye gitti, işte cevapları…

HENTBOLHABER.NET – Avrupa hentbolun en büyük ligi için geri sayım başladı. VELUX EHF Şampiyonlar Ligi 22 Eylül’de Chekhovskie Medvedi  ile Naturhouse La Rioja arasında oynanacak maç ile başlayacak.

Rusya ve Danimarka’nın ilk altın madalyalarını kazandığı Olimpiyat heyecanının geride kalmasıyla gözler tekrar Avrupa’ya çevrildi.

MADALYALARA AMBARGO KOYDULAR

Peki onbinleri tribünlere, milyonları ekran başına getiren devlerin liginde 2016/2017 sezonu öncesi gerçekleşen en sansasyonel transferler hangileri?

İşte Björn Pazen’in ehfcl.com için derlediği isimler:

20. DEJAN MANASKOV – Rhein-Neckar Löwen

Üsküp’ten Almanya’ya, Almanya’dan Üsküp’e ve Üslüp’ten tekrar Almanya’ya. Makedon hentbol efsanesi Pepi Manaskov’un oğlu için alışıldık bir rota. 

HC Metalurg formasının giyerken milli takımda oynamaya başlayan Manaskov, HSG Wetzlar’a transfer oldu. Wetzlar’dan sonra HC Vardar forması giyen Dejan Manaskov bu yaz Bundesliga şampiyonu Rhein-Neckar Löwen ile sözleşme imzaladı.

Haber

19. TIMOTHEY N’GUESSAN – FC Barcelona Lassa

Rio 2016’da gümüş madalya kazanan Fransız yetenek Timothy N’Guessan Fransız Chambery’den Barcelona’ya transfer oldu. 23 yaşındaki oyuncu Katalan ekibine 2019 sonuna kadar imza attı.

Haber

18. MARKO KOPLJAR – Telekom Veszprem

2.12 m boyundaki Hırvat Sağ Oyun Kurucu Kopljar, Veszprem savunmasına oldukça büyük katkı sağlayabilir. 

Kariyerine Zagreb’de başlayan Marko Kopljar, 2015’de Paris Saint-Germain’den Barcelona’ya transfer olmuştu. Kopljar’ın Christian Zeitz’ın hücumdaki boşluğunu doldurması amaçlanıyor. 

Haber
17. CHRISTIAN ZEITZ – THW Kiel

Yuvaya dönmek: Christian Zeitz’ın THW Kiel’e transferi hentbol camiasında böyle karşılandı. Macar şampiyonu Veszprem’de geçirdiği 2 yıl ve 2 Şampiyonlar Ligi finalinden sonra efsane solak Kiel’e döndü.

Ünlü Sağ Oyun Kurucu Zeitz, Alman ekibi ile 2007, 2010 ve 2012’de Şampiyonlar Ligi şampiyonu olmuştu. 2007’de Almanya ile Dünya Şampiyonu olan Christian Zeitz, Dominik Klein’ın Nantes’a transferi ile şu an Zebraların tüm Şampiyonlar Ligi şampiyonluklarında forma giymiş tek isim. 

Haber

16. SERGEI GORBOK – Pick Szeged

Rus golcünün Avrupa turu devam ediyor. Gorbok, Macar ekibi Szeged’e transfer olmadan önce Belarus (Minsk), Ukrayna (Zaporozhye), Slovenya (Celje), Almanya (Rhein-Neckar Löwen), Rusya (Medvedi) ve son olarak Makedonya (Vardar Skopje) olmak üzere 6 ülkede forma giydi.

Haber

15. VALERO RIVERA FOLCH – FC Barcelona Lassa

Dünyanın en başarılı teknik direktörlerinden birinin oğlu olan Valero Rivera ülkesine döndü. Barcelona doğumlu Sol Kanat, 11 yıl sonra Katalunya’da top koşturacak. HBC Nantes takımında 6 başarılı yıl geçiren Valero Rivera, Barcelona’da Gudjon Valur Sigurdsson’dan boşalan kanatta oynayacak.

Haber

14. VALENTIN PORTE – Montpellier Handball

Rio’daki Olimpiyat Oyunlarında Yıldız Takımına seçilen Valentin Porte, Toulouse’dan ayrılarak Montpellier’e 2019 sonuna imza attı. 2014 EHF EURO ve 2015 Dünya şampiyonu olan Sağ Oyun Kurucu Porte, yeni ekibi ile ilk defa VELUX EHF Şampiyonlar Liginde oynaması şansı yakalayacak.

Haber

13. LASSE ANDERSSON – FC Barcelona Lassa

Pek çok kulübün peşinde koştuğu Danimarkalı Sol Oyun Kurucu FC Barcelona Lassa ile 4 yıllık sözleşme imzaladı. 22 yaşındaki yetenek, KIF Kolding Kobenhavn’ın Şampiyonlar Ligindeki kilit oyuncularından biriydi. Andersson, 2015/2016 Sezonunda Kolding forması ile 65 gol attı.

Haber

12. DOMINIK KLEIN – HBC Nantes

THW Kiel’deki 11 sezonun ardından Alman yıldız Fransa’ya transfer oldu. 2007 Dünya Şampiyonu Klein, THW Kiel ile 2007, 2010 ve 2012’de Şampiyonlar Ligi şampiyonlukları yanında 23 ulusal ve uluslararası kupa kazandı. Klein’ın eşi Isabell de Fransız ekibi Nantes Loire Atlantique ile sözleşme imzaladı. Klein, Nantes’da Valero Rivera’nın yerini dolduracak.

Haber
11. IGOR VORI – RK PPD Zagreb

Hırvat Igor Vori de yuvaya dönen bir başka oyuncu. 2003 Dünya Şampiyonu, 2004 Olimpiyat Şampiyonu ve 2013 VELUX EHF Şampiyonlar Ligi Şampiyonu Vori, gençleşmiş PPD Zagreb kadrosunun en tecrübeli ismi olacak.

36 yaşındaki yıldız 2009’da Zagreb’den Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu yaşayacağı HSV Hamburg’a, oradan da Paris Saint-Germain’e transfer olmuştu. Igor Vori, 2009 Dünya Şampiyonasında gümüş madalya almış ve şampiyonanın En Değerli Oyuncusu (MVP) seçilmişti.

Haber

Bakmadan Geçme