Dünya Şampiyonasında 20 yıl sonra gelen rövanş

Dünya Erkekler Hentbol Şampiyonası’nda yarı finalin ilk maçında bu turnuvayı en çok kazanan iki ülke Fransa (6 Şampiyonluk) ile İsveç ( 4 Şampiyonluk) karşılaştı.

ALİ ERBİL ALTANLAR / HENTBOLHABER.NET – Dünya Erkekler Hentbol Şampiyonası’nda yarı finalin ilk maçında bu turnuvayı en çok kazanan iki ülke Fransa (6 Şampiyonluk) ile İsveç  ( 4 Şampiyonluk) karşılaştı.

Maçın ilk yarısını 16-13 İsveç önde tamamladı. İskandinav ülkesinin üstünlüğü karşılaşmanın ikinci yarısında da devam etti. Hampus Wanne golleri ile İsveç’i Andreas Palicka kalesine adeta duvar ördü. Sahadan 32-26 galibiyetle ayrılan İsveç Dünya Şampiyonası’nda 20 yıl aradan sonra finale kaldı.

 İsveç’de Hampus Wanne maçı 11 golle 11/13 ,%85)  tamamlarken turnuvadaki toplam gol sayısı 48’e çıkardı. Takımları turnuvaya veda  eden Farankis Marzo ( 58 gol), Sander Sagosen ( 54 gol) gol krallığında ilk 2 sırada yer alıyor.

 Maçın oyuncusu seçilen Andreas Palicka 11 kurtarışla galibiyette önemli rol oynadı.

 Pazar günü Bronz madalya maçına çıkacak olan Fransa da ise Hugo Descat 5 golle oynadı.

 20 YIL SONRA GELEN RÖVANŞ

1999 ‘da Rusya’yı 25-24 mağlup ederek son Dünya Şampiyonluğunu kazanan İsveç  2001 finalinde ise uzatmalarda Fransa’ya 28-25 mağlup olmuştu. İsveç bu sonuçla 20 yıl sonra ilk defa finale çıkarken aynı zamanda Fransa’dan rövanşı almış oldu.

Bakmadan Geçme