Kadın Milli Takımımızın EURO2024 Rotası Belli Oldu

EHF 2024 Kadınlar Avrupa Şampiyonası'nda A Grubu'nda İsveç, Macaristan ve Kuzey Makedonya ile eşleşen Türkiye A Milli Kadın Hentbol Takımı'nın grup maç tarihleri belli oldu. Milli takımımız, ilk olarak ev sahibiyle karşılaşacak.

EHF 2024 Kadınlar Avrupa Şampiyonası'nda A Grubu'nda İsveç, Macaristan ve Kuzey Makedonya ile eşleşen Türkiye A Milli Kadın Hentbol Takımı'nın grup maç tarihleri belli oldu.

EURO 24'te A ve B grubunun maçları Macaristan'ın ikinci büyük şehri olan Debrecen'de bulunan 6 bin 500 seyirci kapasiteli Fönix Arena'da oynanacak.

Ön Tur A Grubu müsabakalarında Türkiye A Milli Kadın Hentbol Takımı, ilk olarak 28 Kasım'da ev sahibi Macaristan ile karşılaşacak. A Milliler, 30 Kasım da ise Kuzey Makedonya ile oynayacak ve gruptaki son maçında ise 2 Aralık'ta İsveç ile karşılaşacak.

En büyük katılımlı Avrupa Şampiyonası olacak olan ve 24 takımın mücadele edeceği EHF 2024 Kadınlar Avrupa Şampiyonası, üç ülkedeki dört şehirde (Avusturya, Macaristan ve İsviçre), 28 Kasım-15 Aralık 2024 tarihleri arasında oynanacak.

Ön tur, Basel (İsviçre), Innsbruck (Avusturya) ve Debrecen'de (Macaristan) gerçekleştirileceği EURO 24'te, ana tur Viyana ve Debrecen'de oynanacak. Final maçı ise 10.000 seyirci kapasiteli Viyana'daki Wiener Stadthalle'de 15 Aralık'ta oynanacak.

EURO 2024 grupları ve maçların oynanacağı yerler şöyle:

A GRUBU (Macaristan, Debrecen, Fönix Arena Debrecen)
İsveç, Macaristan, Kuzey Makedonya, Türkiye

B GRUBU (Macaristan, Debrecen - Fönix Arena Debrecen)
Karadağ, Romanya, Sırbistan, Çekya

C GRUBU (İsviçre, Basel, St. Jakobshalle Stadion)
Fransa, İspanya, Polonya ,Portekiz

D GRUBU (İsviçre, Basel, St. Jakobshalle Stadion)
Danimarka, İsviçre, Hırvatistan, Faroe Adaları

E GRUBU (Avusturya, Innsbruck, Olympiaworld Innsbruck)
Norveç, Avusturya, Slovenya, Slovakya

F GRUBU (Avusturya, Innsbruck, Olympiaworld Innsbruck)
Hollanda, Almanya, İzlanda, Ukrayna

Bakmadan Geçme