• Haberler
  • 2. Lig
  • Yenimahalle Belediyesi'nin Hentbol 2. Lig'deki Alt Yapı Takımında İşler Yolunda

Yenimahalle Belediyesi'nin Hentbol 2. Lig'deki Alt Yapı Takımında İşler Yolunda

Hentbol Kadınlar Süper Ligi'nde mücadele eden Yenimahalle Belediyesi'nin Hentbol Kadınlar 2. Lig A grubunda mücadele eden alt yapı takımı sezonun ilk devresini lider tamamladı. Antrenör Harun Gökçimen açıklamalarda bulundu.

Hentbol Kadınlar Süper Ligi’nde mücadele eden Yenimahalle Belediyesi’nin Hentbol Kadınlar 2. Lig A grubunda mücadele eden alt yapı takımı sezonun ilk devresini lider tamamladı.

Hentbol Kadınlar 2. Lig A grubunda 8 puanlı Yenimahalle Belediyesi ilk devreyi lider tamamlarken, Kastamonu Esan Akü Merkez Spor Kulübü 6 puanla ikinci, Sinop 4 puanla üçüncü, Ankara Gençlik Merkezleri 2 puanla dördüncü ve Çorum puansız beşinci sırada ilk devreyi noktaladı.

Yenimahalle Belediyesi'nin Hentbol 2. Lig'deki Alt Yapı Takımında İşler Yolunda

Hentbol Kadınlar 2. Lig A grubunda ilk devreyi lider tamamlayan Yenimahalle Belediyesi’ni çalıştıran Harun Gökçimen yaptığı açıklamada kendilerini sonuçtan çok sürecin ilgilendirdiğini söyledi. Başarı kıstaslarını ve alt yapılara bakış felsefesini aktaran Gökçimen, kapılarının her çocuğa açık olduğunu söyledi.

‘A Takıma Oyuncular Kazandırmayı Hedefliyoruz’

Yenimahalle Belediyesi'nin Hentbol 2. Lig'deki Alt Yapı Takımında İşler YolundaYenimahalle Belediyesi’nin 2. Lig’de mücadele eden alt yapı takımını çalıştıran Harun Gökçimen’in açıklamaları şöyle: “Hedefimiz hentbola katkı sağlamak. Çocuklarımızı bir üst gömleğe taşıyabilmek. Çocuklara daha fazla maç yaptırarak maç tecrübesi kazandırmak. Böylelikle A takıma daha fazla maç yapmış, maç tecrübesi olan oyuncular kazandırmayı hedefliyoruz.”

‘Başarı Kriterimiz Alınan Skorlar Değil’

Gökçimen: “Takım olarak çok skor ve sonuç endeksli değiliz. Çocukların başladığı günden bu zamana gelişimi bizim için daha kıymetli. Şu anda çok memnunuz. A takımdaki oyun kültürümüzü çocuklarımıza aşılamaya başladık. Bizim başarı kriterimiz şampiyonluk ya da bir üst lig değil. Sezon sonunda A takıma kaç oyuncu çıkarttığımız bizim başarımızı gösterecek. Ya da yaş gruplarına göre milli takımlarına göre gönderdiğimiz oyuncu sayımız bizim başarımız olacak.”

‘Sporcular, Aileler ve Bizler Daha Motiveyiz’

Harun Gökçimen: “Deplasmanlı oynanan 2. Lig’de mücadele etmemizle birlikte alt yapımıza daha fazla sporcu gelmeye başladı. Aileler işin içine dahil olmaya başladı. Çocuklarla birlikte deplasmanlara dahi geliyorlar. Ankara içindeki maçlarla sınırlı kalmayıp deplasmanda gözlemcinin ve hakemlerin olduğunu, o maç için o salonda takvimlendirme yapıldığını gören yani maç havasını alabilen aileler de sporcular da daha motive oluyorlar. Bu bizi de sevindiriyor.”

‘Kapımız Çocuklara Her Zaman Açık’

Gökçimen: “Hentbolu seven, spor yapmak isteyen çocuklarımıza her zaman kapımız açık. Her gelen çocuğumuz ileride A takımlar düzeyinde ya da Milli takımlar düzeyinde oynayacak diye zorunlu bir gayemiz yok. Amacımız ve temel felsefemiz çocukların spor kültürünü ve disiplinini almaları. Yanı sıra çocuklarımızın akademik başarısını da önemsiyoruz ve spor disiplininin ve takım ruhunun akademik başarıya yansıdığını biliyoruz. Bu anlamda tüm çocuklarımıza kapımızın daima açık olduğunu belirterek, onları da davet ediyoruz.”

Teşekkür

Konuşmasının son kısmını teşekküre ayıran Harun Gökçimen: “Aktif sporculuk yaşantısını yeni sonlandırarak aramıza katılan Sabiha Gökçimen hocamızın katkısı çok büyük. Bir kadın antrenör olması hem bizlerin işini kolaylaştırıyor hem de ailelerimizin daha güvenli bir şekilde çocukların emanet edeceği bir ortamı oluşturuyor. Bu anlamda Sabiha hocamıza da teşekkür ediyoruz. Zaman zaman A takımla birlikte antrenman yapıyoruz. Zaman zaman A takımda çok süre alamayan oyuncular da bizimle idmana ve maç idmanlarına çıkıyor. Bu da alt yapıyla A takım arasındaki bağı kuvvetlendiriyor. Bu imkanı bize yarattığı için de A Takım Antrenörümüz Serdar Eler’e teşekkür ediyoruz. Yine bu imkanı sağlayan kulüp menajerimiz Esra Gündar ve yönetim kurulumuza da ayrıca teşekkür ediyoruz.”

Bakmadan Geçme