33 Yıllık tarih değişti

Foto: IHF
Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları Hentbol’da Mısır, 33 yıllık tarihi değiştirdi.

ALİ ERBİL ALTANLAR / HENTBOLHABER – Dün oynanan Tokyo 2020 Hentbol Erkekler Çeyrek Final maçları sonucunda, Avrupa Kıtası dışından bir ülke  33 yıl sonra yarı final oynayacak. Hatırlanacağı gibi Güney Kore 1988 Olimpiyat Oyunları’nda finale çıkarak  gümüş madalya kazanmıştı.

Dün oynanan Çeyrek Final maçında Almanya’yı saf dışı bırakarak adını yarı finale yazdıran Mısır, 33 Yıllık tarihi de değiştirmiş oldu.

MAÇIN KAHRAMANI HENDAWY

Olimpiyat Oyunları her maçta gösterdiği performansla dikkat çeken Mısır kalecisi Kerim Hendawy, Almanya karşılaşmasına da damgasını vurdu. Ülkemizde Beşiktaş forması da giyen tecrübeli kaleci kalesine adeta duvar ördü. %41 (18/44) kurtarış yüzdesiyle oynayan Kerim Hendawy galibiyetinin mimarı oldu.

Mısır’da Ali Muhammed (5/6) ile Yahia Omar (5/9) 5 gol Mohammad Sanad (4/4) ve Yahia Elderaa ise (4/7) 4 golle oynadılar.

Daha önce Olimpiyatlarda 2 ülke grup aşamasında 6 defa karşılaşmışlar ve  bu maçlarda Almanya’nın 4-2 üstünlüğü bulunuyordu. Eleme aşamasında ki ilk maçı kazanan Mısır, böylece rakibi karşısında Olimpiyatlarda 3. galibiyetini aldı.

Mısır yarı final de Fransa’nın rakibi olacak.

İŞTE YARI FİNAL PROGRAMI

Yarı final maçlarının programı ise şöyle;

5 AĞUSTOS 2021 PERŞEMBE

11:00 FRANSA-MISIR

15.00 İSPANYA-DANİMARKA

Haber

Bakmadan Geçme