Ali Erbil Altanlar’dan Fransa – Danimarka maçına bakış

Olimpiyat Oyunları Erkekler Hentbol da Danimarka’yı 25-23 mağlup eden Fransa, Rio da kaybettiği şampiyonluğu Tokyo da geri aldı.

ALİ ERBİL ALTANLAR / HENTBOLHABER.NET – Fransa, Danimarka’yı devirerek 2012’de ara verdiği Olimpiyat Şampiyonu tacını geri almasını bildi. Bu sonuçla Fransa üst üste final oynadığı son 4 Olimpiyatlarda 3. Şampiyonluğunu kazandı. Fransa böylece Dünyanın bu en büyük spor organizasyonunda Olimpiyat Şampiyonu olan takım unvanını da ele geçirmiş. Bilindiği gibi Maviler bu ünvanı daha önce ikişer defa şampiyon olan SSCB, Yugoslavya ve Hırvatistan ile paylaşıyordu.

ALTIN JENERASYON YİNE ZİRVEDE

Fransa’nın altın jenerasyondan kalan isimlerinden Nikola Karabatic ve Michael Gigou katıldıkları 5. Olimpiyat Oyunlarında 3.defa şampiyonluk yaşadı. Yine 3.şampiyonluğu yaşayan diğer bir isim ise Luc Abalo oldu.

FRANSA:2 DANİMARKA:1

Fransa bu galibiyet ile Olimpiyat Oyunlarında Danimarka’ya karşı ikinci galibiyetini alırken toplamda da 2-1 öne geçti.

SAVUNMA SONUCU BELİRLEDİ

Final maçını %50 (25/50) gibi yüksek sayılmayacak hücum isabet yüzdesiyle bitiren Fransa’yı sonuca götüren sert ve etkili savunması oldu. Fransa savunmasının sertliği karşısında sonuca gitmekte zorlanan Danimarka rakibine 4 defa 2 dakika cezası aldırdı. Ancak İskandinav ülkesi rakibin bu eksik anlarında yakaladığı şansları fazla da değerlendiremedi.

 6 metre de rakibine göre daha düşük oranda isabet kaydeden Fransa, 9 metre den atılan şutlarda ise bir nebze de olsa rakibine üstünlük sağladı. 6 metre ve 9 metre atışlarının istatistiğine bakacak olursak;

6 METRE 

FRANSA  10/ 17     DANİMARKA: 7/9

9 METRE 

FRANSA: 5/17    DANİMARKA: 3/13

Fransan’nın sert savunması karşısında 6 defa 7 metre çizgisinin gerisine giden Danimarka Mikkel Hansen ile kullandığı bu atışlarda 5 gol buldu.  Fransa ise 3 defa yakaladığı bu fırsatta sadece 1 gol kaydetti.

Fransa’da Nedim Remili 5 golle (5/8) takımının en golcü oyuncusu oldu. Dika Mem ve Hugo Descat üçer gol atsalarda (3/8 ve 3/7) toplamda yaptıkları 15 denemede sadece 6 bol kaydettiler.

Maçın belki de kader anı diyebileceğimiz pozisyonda Fransa 1 gol farkla 24-23 öndeyken son 50 saniyede kalecisiz oynayan Danimarka beraberlik şansı yakaladı. Ancak Danimarka bu fırsatı kullanamayınca topu boş kaleye atan Ludovic Fabregas hem maçtaki 2.golünü (2/4) attı hem de skoru tayin etti.

Şampiyonluk da büyük katkısı olan tecrübeli kaleci Gerard Vincent da maçı 10/31 (%32) kurtarış oranı ile tamamladı.

DANİMARKA CEPHESİ

Fransa’nın sert savunması yüzünden genelde kanat hücumları ve 7 metreden skor üreten Danimarka’da en skorer isim yine 9 golle (9/16) Mikkel Hansen oldu. Hansen’in yüzdesinin düşük olmasındaki en önemli faktör ise 6 ve 9 metre şutlarındaki isabet (2/7) oldu. Mikkel Hansen’den sonra en skorer oyuncu Matthias Gidseldi. Gidsel maçı 6 golle (6/7) tamamladı. Danimarka’nın tecrübeli kalecisi Niklas Landin ise 14/38 (%37) kurtarış oranı ile oynadı.

Danimarka bu sonuçla 2014 Avrupa Şampiyonası finalinin ardından ilk defa büyük bir turnuvada oynadığı final maçını kaybetti.

Bakmadan Geçme