Antalyaspor acele etmiyor

Antalyaspor Hentbol Şube Sorumlusu Hakan İrban, kırmızı-beyazlı kulübün transfer çalışmaları ve bütçesi hakkında açıklamalarda bulundu.

CIP Travel Antalyaspor’da Antalyaspor Hentbol Şube Sorumlusu Hakan İrban’ın açıklamaları şöyle,

“Güzel bir sezonu geride bıraktık. Teknik heyetimiz, oyuncularımız çok başarılı oldular. Düşük bütçe ile elde edilen bu başarı şampiyonluk kadar önemli.

Biten sezona göre, yeni sezon öncesinde farklı bir tek konu var. O da ligde yer alacağımız kesin. Geçen sezon lige katılacağımız belirsizdi. Bu sezon ise büyük bir aksilik çıkmazsa ligde olacağız.

Elde ettiğimiz sportif başarı karşılığında futbolda olduğu gibi yayın geliri, federasyon geliri, avrupa geliri gibi ekstra bir katkı maalesef yok. Yeni sezonda bütçemizde değişiklik olmayacak. %10-15 gibi artış bekliyoruz ancak bu artış miktarı Avrupa kupa deplasmanı maliyetlerini ancak karşılayacak.

İç transferde oyuncularımız ile ilk görüşmeleri arkadaşlarımız gerçekleştirdi. Haklı olarak daha yüksek meblağ bekliyorlar. Bana göre gösterdikleri performans ve karakter olarak hem teknik heyetimiz, hem de oyuncularımız istediklerinden de fazla değerleri var. Ancak, bütçemiz teknik heyet ve oyuncularımızın değerini karşılayacak büyüklükte değil.

Geçen sezon olduğu gibi 750 bin TL bütçe ile transfer çalışmalarına başlayacağız. İsim sponsoru ve iddaa geliri ile bunu ancak yapabiliyoruz. Bayrak ve kombine satışı ile bütçeyi 1 Milyon TL’ye çıkarmak için mücadele edeceğiz ancak son rakamı şimdiden kestirmek zor. Ülkenin bulunduğu ekonomik şartlar belli. Ayağımızı yorganımıza göre uzatacağız.

Önceliğimiz mevcut kadromuzu korumak, kendi bütçemize göre maksimum teklifi oyuncularımıza sunacağız. Eksik kalan mevkiler için Türkiye içinden oyuncularla dolduracağız. Antalyaspor’un herkese kapısı açık. Fedakarca, Antalya’da yaşayıp, hentbol oynamak isteyen oyuncuları, tıpkı biten sezonda olduğu gibi bir araya getirmek istiyoruz. Antalya’da hentbolu yaşatmak, Antalyaspor markası ile hentbola katkı vermek için hep birlikte mücadele edeceğiz”

Bakmadan Geçme