Erkeklerde Fransa, Kadınlarda Fransa…

Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunlarında Erkeklerde Fransa finale çıkarken, kadınlar da peşlerinden geldi.

ALİ ERBİL ALTANLAR / HENTBOLHABER.NET –Tokyo Olimpiyat Oyunlarında yarı finalin ilk ayağında İsveç engelini  geçen Fransa , 2016 Rio’nun ardından adını tekrar finale yazdırdı.

Olimpiyatlar tarihinde ilk defa yarı final oynayan İsveç, maça daha iyi başlayan taraf oldu. Maçın 8 dakikasında İsveç rakibine gol farkla (5-2) üstünlük sağladı. Ancak daha sonra oyunda denge kuran Fransa farkı kapadı. Karşılıklı gollerle geçen ilk yarının kalan dakikalarda bir takım lehine 2 golden fazla açıldı. Devrenin son anlarında skorda 14-14 eşitlik varken ilk yarının bitimine 1 saniye varken Fransa Laura Phillips ile  gol buldu. Bu sonuçla ilk yarı 15-14 Fransa lehine sonuçlandı.

Karşılaşmanın ikinci yarısında da görünüm değişmedi. Karşılıklı gollerle geçilen bu bölümde de son 6 dakikaya iki takım da farkı 2 golden fazla açamadı. Ancak bitime yaklaşık 6 dakika kala Fransa Paulette Foppa’nın golü ile Fransa ilk defa aradaki farkı 3 gole (27-24) çıkardı. Bu bölümde yakaladığı avantajı maç sonuna dek sürdüren Fransa sahadan 29-27 galibiyetle ayrılarak finale kalmayı başardı.

Turnuva boyunca Fransa’nın en önemli dezavantajı olarak göze çarpan 7 metre atışları İsveç önünde de başına bela oldu. 4 defa 7 metre çizgisinin gerisine giden Fransa kullandığı atışların hiç birini gole çeviremedi. İsveç ise 7 metre atışlarında 6/6 ile oynasa da bu avantaj maçı kazanmasına yetmedi. 6 defa 2 dakika ceza alan Fransaya karşılık İsveç için 4 tane 2 dakika düdüğü çalındı.

Fransa’da Grace Zaadi 7 golle (7/13) maçın skorer oyuncusu oldu. Pauletta Foppa 5 gol (5/5) ,Allison Pineau ‘da 3 golle (3/5) Fransa’nın diğer skorerleri oldular.

Fransa bu sonuçla 2 Olimpiyat üst üste finalist olurken ilk defa yarı final oynayan İsveç Bronz madalya mücadelesine çıkacak.

Bu arada Fransa İsveç ile Olimpiyatlar tarihinde oynadığı ikinci maçı da kazanmış oldu. 

 

Bakmadan Geçme