Hakemler ücretlerini bilmiyor: Açıklama bekleniyor

Türkiye Hentbol Federasyonu, dün resmi internet sitesi üzerinden hakem ve gözlemci ücretlerinde güncelleme yapıldığı bilgisini paylaştı.

HENTBOLHABER.NET – Yılmaz Acar DAVUT

Türkiye Hentbol Federasyonu, dün resmi internet sitesi üzerinden hakem ve gözlemci ücretlerinde güncelleme yapıldığı bilgisini paylaştı. Federasyon’dan yapılan açıklama şöyle: “1 Mart 2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere hakem ve gözlemci görev tazminatlarında değişiklik yapılmıştır.”

Türkiye Hentbol Federasyonu tarafından yapılan bu açıklama, hentbol camiasında farklı söylentilere neden oldu. Tek cümleyle yapılan bu açıklamada yeni hakem ücretlerinin belirtilmemesi, güncellemenin detaylarının paylaşılmaması hem ücret noktasında hem hakem özlük haklarında değişiklik yapılıp yapılmadığı konusunda farklı görüşlerin paylaşılmasına sebep oldu.

Daha önce deplasmanda Süper Lig maçı yöneten bir hakem 276 lira, kendi şehrinde bir Süper Lig maçı yöneten hakem ise 160 lira alıyordu. Federasyona yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre hakem ücretlerinde yüzde 100 civarında bir zam yapıldığı, özlük haklarında ise bir farklılık olmadığı öğrenildi. Öte yandan hakem camiasında, ulaşımda uçağın kaldırılması gibi son derece önemli bir özlük hakkından mahrum kalınacağı söylentileri dolaşıyor. Yanı sıra yeni ücretleri hakemlerin de bilmediği, bununla ilgili MHK’nin hakemlerle bilgi paylaşımı yapacağı öğrenildi.

DETAYLI BİR AÇIKLAMA YAPILMASI BEKLENİYOR
Yapılan bu güncelleme sonrasında hakem ve gözlemci ücretleri ile özlük haklarının durumu hakkında Merkez Hakem Kurulu’nca ya da federasyonun ilgili birimlerince açıklama yapılması bekleniyor.

 

Bakmadan Geçme