Kaderi değiştireceksin Merve Akpınar

Şanlıurfa'da toprak sahada hentbol oynayan 'Güneşin Çocukları' lakaplı minik sporcular’dan Merve Akpınar sözleri ile, Türkiye’nin acı gerçeğini ortaya koydu.

Şanlıurfalı 13 yaşındaki minik hentbolcu Merve Akpınar, “Sen kızsın, şort giyemezsin, erkeklerin yanında oynayamazsın diyerek hep beni dışladılar. O zaman kendime bir söz verdim. ‘Köyümdeki kız çocuklarının kaderini değiştireceğim’ diye” dedi.

İşte bu söz Türkiye’nin gündemine oturdu.

Toprak sahaya çizdikleri çizgilerle öğretmenleri Bayram Kaplan öncülüğünde hentbol oynayan Şanlıurfa Konuklu İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi 13 yaşındaki Merve Akpınar, Hentbol Federasyonu’nun davetlisi olarak Ankara’ya geldi. Yaşadığı zorlukları gözyaşları ile anlatan Merve Akpınar, Demirören Haber Ajansı’na (DHA) açıklamalarda bulundu.

İşte bu açıklamalar sonrası Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray, Göztepe, Altınordu, Gaziantep FK, Eczacıbaşı gibi spor kulüpleri ile birlikte Doğa Rutkay, Mahsun Kırmızıgül gibi ünlü isimler sosyal medya hesaplarından paylaşım yaparak Merve Akpınar’a destek mesajı yayınladılar.

Twitter’da da gündem olan Merve Akpınar, cinsiyetçi yaklaşıma en iyi şekilde cevap vermiş oldu.

“SEN KIZSIN ŞORT GİYEMEZSİN, ERKEKLERİN YANINDA OYNAYAMAZSIN DİYEREK BENİ DIŞLADILAR”

Spora ilk başladığında çevresindeki kişiler tarafından yadırgandığını dile getiren 13 yaşındaki sporcu sözlerini şöyle sürdürdü:

“İlk başladığımda sen kızsın, şort giyemezsin, erkeklerin yanında oynayamazsın diyerek beni dışladılar. Sonra ben de ‘hayır ben neden oynamayayım’ dedim. O zaman kendime bir söz verdim. ‘Köyümdeki kız çocuklarının kaderini değiştireceğim’ diye. Hem kendim çalışacağım, hem kendi mesleğimi yapacağım hem de spora devam edeceğim ki onların o ön yargılarını yıkayım. Ondan hep spora devam ettim, hiç bırakmayı da düşünmüyorum.”

Kaynak: DHA Nesrin Aydın Yaldız https://www.dha.com.tr/spor/sanliurfali-minikhentbolcu-merve-akpinar-koyumdeki-kiz-cocuklarinin-kaderini-degistirecegim/haber-1835333  

 

FENERBAHÇE’DEN MERVE’YE DESTEK

Merve Akpınar’ın röportajı, spor dünyasında büyük ilgi gördü ve kadına karşı yapılan ayrımcılığın bir kez daha tepki çekmesini sağladı.

Fenerbahçe Spor Kulübü, röportajın videosunu paylaşarak, “Sen tüm Türkiye’deki kız çocuklarının umudusun. Senin ve cesaret verdiğin tüm kız çocuklarının yanındayız!” ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe’nin paylaşımı şu şekilde:

 

BEŞİKTAŞ DA DESTEK OLDU

Beşiktaş Spor Kulübü Merve Akpınar’ın röportajı alıntılayarak, “Cesaretin ve azminle tüm kız çocuklarına umut oldun.” açıklamasını yaparak genç sporcuya destek oldu.

GALATASARAY’DAN MERVE PAYLAŞIMI

 

Twitter’da 1 numara oldu

Merve Akpınar ile ilgili olarak kulüplerin ve ünlü isimlerin paylaşımı Merve Akpınar’ı Twitter’in gündeminde zirveye taşıdı.

Haber

GÖZTEPE’DEN DE PAYLAŞIM

Cesaretin ile tüm kız çocuklarına umut oldun Merve. Senin ve umut olduğun tüm kız çocuklarının yanındayız!

#MerveAkpınar

 

Bakmadan Geçme