Mısır – İspanya: 31-33

Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunlarında erkeklerde Bronz madalya yine İspanya’ya gitti.

ALİ ERBİL ALTANLAR / HENTBOLHABER.NET – Dünyanın en büyük spor organizasyonunda hiç finali olmayan İspanya, buna karşılık oynadığı 3 Bronz madalya maçını da kazanmıştı. Tokyo Olimpiyatlarında da Mısır ile 3.4.’lük maçına çıkan son Avrupa Şampiyonu İspanya, Bronz Madalya koleksiyonuna yenisini eklemeyi hedefliyordu.

1998 ‘de Seul’ de final oynayan Güney Kore’nin ardından Avrupa dışından son 4 takım arasına kalan ilk ülke olan  Mısır’ da, başarılı geçirdiği turnuvayı üçüncülükle taçlandırmayı istiyordu.

Karşılıklı gollerle geçilen ilk 20 dakika da deyim yerindeyse İspanya kaçtı Mısır kovaladı. Bu periyotta iki takımda 1 golden fazla rakibine fark yapamadı. İlk devrenin tamamlanmasına 8 dakika kala ilk defa farkı 2 gole çıkaran İspanya, avantajını ilk yarının sonuna dek korudu. Maçın ilk 30 dakikası 19-16 İspanya’nın lehine sonuçlandı.

 Maçın 2.yarısına daha iyi başlayan Mısır, farkı kapatarak skorda dengeyi kurdu. Mısır tüm çabalarına rağmen skorda beraberliği yakalasa da önce geçmeyi başaramadı. Devrenin büyük bir bölümünde skor tabelasına  1 gol farkla İspanya üstünlüğü yada beraberlik yansıdı. Maçın bitimine 3 dakika kala İspanya’dan Gedeon Guardiola kırmızı kart gördü. Ancak Mısır eline geçen bu avantajı kullanamadı. Bitime 7 saniye kala Alex  Djushebaev  ile farkı 2 gole çıkaran İspanya sahadan 33-31 galibiyetle ayrıldı.

İspanya bu sonuçla Olimpiyatlar tarihinde ki  dördüncü Bronz madalyasını kazandı. İspanya aynı zamanda Erkekler Hentbol de Olimpiyatlarda en çok 3.sırada yer almayı başaran ülke olma unvanını  da eline geçirdi.

Mısır’da son derece başarılı geçirdiği Tokyo Olimpiyatlarını dördüncü sırada tamamlayarak önemli bir işe imza attı. 

İspanya’da Aleix Abello 8 (8/9), Antonia Garcia 6( 6/7) ve Alex Djushebaev de 5 (5/8) golle İspanya’nın en golcü oyuncuları oldular.

Mısır da ise Ahmed Elahamar 7(7/9) ve Yahia Omar 6 (6/7) golle oynadılar.

Bakmadan Geçme