'Takım oyunu oynarsanız, ameliyathanede de takım olmayı bilirsiniz'

Hentbolhaber.Net Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci Yılmaz Acar Davut'un hazırlayıp sunduğu Hafta Ortası programının özel konukları eski hentbol oyuncularından Prof. Dr. Cem Baykal oldu.

> Tuğba Akkesen/ hentbolhaber.net

Hentbolhaber.Net Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci Yılmaz Acar Davut’un hazırlayıp sunduğu Hafta Ortası programının özel konukları eski hentbol oyuncularından Prof. Dr. Cem Baykal oldu.

Yayını izlemek için tıklayabilirsiniz: https://youtu.be/c6QiseB2UMA

“HENTBOL, BENİM İÇİN SORUMLULUK DEMEKTİR

Prof. Dr. Cem Baykal program boyunca eğitimin ve sporun önemine değinirken gençlere de birtakım tavsiyelerde bulundu. Baykal hentbolun kendi yaşamında ciddi katkıları olduğunu belirterek; Hentbol, benim için sorumluluk demektir. Motivasyon kazanmama katkı sağlamıştır. Bireye kazandırdığı disiplin ve motivasyon çok önemlidir. Sorumluluk almanıza ciddi bir katkı sağlar. Takım sporları sizlere güven ve dinamiklik sağlar” dedi.

“EĞER TAKIM OYUNU OYNARSANIZ, AMELİYATHANEDE DE TAKIM OLMAYI BİLİRSİNİZ”
Hentbol ile ameliyat masasının arasındaki benzetmeyi de kuran Baykal; “Hentbolun eller ile bir şeyin planlanmasından tutun da yılmamak konusunda da çok ciddi fark yarattığını düşünüyorum. Kaybedecek gibi olursunuz ama elinizden geleni yaparsınız. Kaybederken bundan sonra vazgeçelim demezsiniz değil mi? İşte o motivasyon o disiplin benim tıp hayatımda dahi çok işime yaramıştır. Bazen öğrencilerime de söylerim. Eğer takım oyunu oynarsanız, ameliyathanede de takım olmayı bilirsiniz. Bu motivasyon gerçekten çok kıymetli.”

“EĞİTİM İLE SPOR HAYATI BİRLİKTE İLERLEYEBİLİR: YETER Kİ SEVİN”
Prof. Dr. Cem Baykal eğitim ve spor hayatının birlikte ilerleyerek oldukça verimli olabileceği konusuna da değindi. Ailelere birtakım tavsiyelerde bulunan Baykal şunları söyledi: “Eğitim ile spor iç içe bir şekilde ilerleyebilir. Ailelerin de çocuğa destek vermesi gerektiğini düşünüyorum. Çocuk özellikle spor hayatı ile birlikte sosyalleşiyor. Kendine güveni artıyor. Bir konuda yeteneğinin olması başka konularda da özgüven yakalamasına katkı sağlıyor. Okul ile spor beraber yürümez diyenlere karşıyım. Hacettepe Tıp, en zor kazanılantıp fakültelerinden birisidir. Ben, liseyi hentbol ile beraber okudum. Üniversite sınavına derece ile girdim. Hacettepe Tıp’a girdiğim zaman orada da oynadım. Antrenmanlara katıldım. Geldiğim noktaya bakıldığında da Kadın Doğum uzmanıyım. Sonra Profesör oldum. Demek ki bunların hepsi aynı anda olabiliyor. Yeter ki disiplinli olun. Sevin. Motivasyonunuz olduğu müddetçe hiçbir şey size engel olmamaktadır. Hedef küçültmeyin sadece.”

PROF. DR. CEM BAYKAL KİMDİR?
1970 Konya doğumlu olan Cem Baykal Orta öğrenimini Konya Anadolu Lisesi’nde bitirdikten sonra Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinden 1995’te mezun oldu. Bir yıl Siirt’te pratisyen hekim olarak görev yaptı. Ardından  Tıpta Uzmanlık Sınavını kazanarak Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı’na girdi. SSK Etlik Doğumevi ve Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Jinekolojik Onkoloji Kliniği’nde 4 yıl süresince başasistan kadrosuyla görev yaptı. 2008’de doçentunvanını aldı. 2014 yılında da İstanbul Bilim Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde profesör oldu.

Bakmadan Geçme