THF Resmi Açıklamayı Yaptı! Daniel Gordo Rios Yeni Başantrenör

Türkiye Hentbol Federasyonu resmi açıklamayı yaptı. Hentbol A Milli Erkek Takımının Başantrenörü belli oldu.

Türkiye Hentbol Federasyonu, Okan Halay'dan boşalan A Milli Erkek Takım başantrenörlüğü görevine getirilen ismi açıkladı.

Daniel Gordo Rios Hentbol A Milli Erkek Takım Başantrenörü Oldu

Türkiye Hentbol Federasyonu, THF Prof. Dr. Yaşar Sevim Hentbol Salonu'nda düzenlenen imza töreninde, İspanyol Teknik Adam Daniel Gordo Rios tanıtıldı.

Kariyeri:

43 yaşındaki Gordo, antrenörlük kariyerine 22 yaşında başladı ve uzun süre Kastilya-Leon hentbol federasyonunda altyapı takımlarında çalıştı. 2008'den itibaren Ademar Leon'un altyapı takımında çalıştı ve ardından A Lig takımının yardımcı antrenörü oldu. 

Manolo Cadenas'ın ayrılmasının ardından Gordo, 2013 yılında geleneksel İspanyol kulübünün baş antrenörlüğünü devraldı.

Gordo, 2016 yılında yurt dışına çıktı ve burada Faroe Adaları'ndaki genç oyuncuların gelişimiyle ilgilendi ve ayrıca Torshavn ile şampiyonluğu, kupayı ve en iyi teknik direktör unvanını kazandı. Bir yıl sonra üç sezon boyunca BM Nava'ya katıldı ve takımı Asobal liginde ikinci lig şampiyonu, Beletage'de ise 9. sıraya taşıdı. 

İspanyol teknik adam, en son Brezilya milli takımına koçluk yaptı ve takımı 2021 Dünya Kupası'na taşıdı.

Brest GK Meshkov'un Başantrenörü olarak görev yapan Gordo, Rusya-Ukrayna savaşının başlaması ile birlikte takımdan ayrıldı. 

2022 Nisan ayında Mısır ekibi  AL Ahly SC'yi  6 ay çalıştıran teknik adam tekrar eski kulübü Ademar Leon'a 2023-24 sezonu için geri döndü.

Bakmadan Geçme