Tiago Costa: 'Plaj Hentbolu giderek daha fazla takdir ediliyor'

Tiago Costa: 'Plaj Hentbolu Giderek Daha Fazla Takdir Ediliyor'

TUĞBA AKKESEN/HENTBOLHABER.NET– Plaj hentbolu tarihinde ilk kez Portekiz, Plaj Hentbolu EURO’suna ev sahipliği yaptı. Etkinliğin 13’üncüsü, Ljubljana’daki Avrupa Hentbol Federasyonu İcra Komitesi’nin ardından Portekiz’e verildi.

Portekiz’in Nazare kentinde başlayan ve Erkeklerde Macaristan’ın üstünlüğü ile sona eren Erkekler EHF Plaj Hentbolunda performans gösteren Tiago Costa önemli açıklamalarda bulundu. Tiago Costa, “spor konusunda gerçekten tutkulu” olarak nitelendirdiği Portekiz milli takımının öne çıkan oyuncularından biri. Geçen sonbahar Şampiyonlar Kupası 2022’nin MVP’si seçilen Costa, EHF Mükemmellik Ödülleri’nin erkekler plaj hentbolu sıralamasında da lider.

Portekiz ikinci liginde Nazaré Dom Fuas Andebol Clube’de oynayan Costa, “Özellikle bu yıl Nazaré’de oynamak benim için daha büyük bir sorumluluk; çünkü şu anda burada yaşıyorum ve çalışıyorum. Elbette EURO için bu yıl evimde oynama fırsatı bulduğum için heyecanlıyım.” Dedi.

Costa’nın,  EHF’den Eric Willemsen ile yaptığı röportajın açıklamaları şu şekilde: “Portekiz takımımız spor konusunda gerçekten tutkulu ve çoğu zaman kalbimizle ve büyük hırslarımızla oynuyoruz. Hepimizi hedef doğrultusunda motive edebilen ve bir araya getirebilen bazı oyuncularımız var. Ayrıca, her birimizin tüm farklı nitelikleri bir araya geldiğinde, sahada fark yaratabiliriz. Bu sporu seviyorum; çünkü sahada gerçekten mutlu olduğumu hissediyorum. Sevdiğimiz şeyi yapmaktan daha ödüllendirici bir şey yok ve plaj hentbolunu karakterize eden şovu seviyorum.”

Son olarak Costa, “2022’de Şampiyonlar Kupası’nın MVP’si olmayı beklemiyordum, bu yüzden çalışmamın karşılığını aldığımı görmek beni gerçekten mutlu etti.” Diyerek sözlerini noktaladı.

https://www.eurohandball.com/en/news/en/tiago-costa-beach-handball-gets-more-and-more-appreciated/

Bakmadan Geçme