“Transferleri gerçekleştirirsek ligde kalıcı oluruz

Hentbol Kadınlar Süper Ligi'nde mücadele eden Araç Belediyespor Antrenörü Fatih Muhammed İkbal, Hentbolhaber.Net'te canlı olarak yayınlanan Hafta Ortası programına konuk oldu. Araç Belediyespor ile ilgili bilgiler veren İkbal, 3 haftada aldıkları 2 mağlubiyet ve 1 beraberliği değerlendirdi.

HENTBOLHABER.NET – Mevkilerinde eksik oyuncular olduğunu, kadro ve rotasyon sıkıntısı hissettiklerini, testi pozitif çıkan sporcular da eklendiğinde sürecin sancılı geçtiğini belirten İkbal, Süper Lig’de kalıcı olmak istediklerini ve bunun için de transferin şart olduğunu dile getirdi.

İkbal’in açıklamaları şu şekilde: “Geçtiğimiz sezon dar bir kadroyla mücadele etmemize rağmen güzel bitirdik. Bizim için zor bir sezondu. Kovid-19’un etkisini de en çok hisseden takımlardan birisiydik. Kızlarımızın 9-10 tanesi yaklaşık olarak 50 günün üzerinde karantinada kaldılar. Antrenman eksikleri ve yoğun program nedeniyle sakatlanan sporcularımız da oldu. Bir tanesi ameliyat oldu ve hala aramıza dönemedi. Bu süreci en iyi şekilde atlatarak Süper Lig’e çıktık.”

“Kovid-19 saha dışında da sıkıntılar yaratıyor”

Araç Belediyespor Antrenörü Fatih Muhammed İkbal: “Kovid-19’un etkileri sadece saha içinde bitmiyor saha dışında da çok büyük sıkıntılar yaratıyor. Sezon bittiğinde Belediye Başkanımız, Kulüp Başkanımız, yöneticilerimiz ve menajerimizle birlikte yaptığımız çalışmalarda bizim bu sene Süper Lig için çok güzel planlamalarımız ve sponsorluk anlaşmaları da dahil çok güzel projelerimiz vardı. Yalnız verilen sözler ve sponsorluk anlaşmalarının kovid-19 kaynaklı tam olarak gerçekleşmemesinden dolayı sezonu biraz sıkıntılı açtık. İstediğimiz transfer hamlelerini çok iyi bir şekilde yapabildiğimizi düşünmüyorum.”

“Transfer aksaklıklarını çok yaşıyoruz”

Transfer sürecini iyi yönetemediklerinin altını çizen İkbal, “Şu an 2-3 pozisyonda eksik olarak devam ediyoruz. Pivot, sol oyun kurucu ve rotasyon anlamında sağ oyun kurucu ve orta oyun kurucu pozisyonlarında hala sıkıntılar yaşıyoruz. Kovid-19 pozitif sporcularımız ve sakatlıklardan dolayı sezonun ilk maçı ve deplasmanda oynadığımız sezonun ikinci maçında 6 oyuncu 3 kaleciyle çıkmak zorunda kaldık. O halde bile ilk oynadığımız Görele maçını 5 sayıyla kaybettik ama son birkaç dakikada sayı olarak koptuk. Tekirdağ maçının son anlarında sayı olarak öndeydik ama rotasyon yapamadığımız için, 60 dakika boyunca aynı oyuncularla oynamak durumunda kaldığımız ve son 25 dakikasında yedek kalecimizi sağ kanatta oynatmak zorunda kaldığımız için beraberlikle tamamladık. Kazanabileceğimiz maçlardan bir iki tanesini oynamıştık. Önümüzde kazanabileceğimiz hem Üsküdar hem de birkaç maç daha var. Ama transfer aksaklıklarını çok yaşıyoruz.”

“Transfer için uğraşıyoruz”

Sıkıntılı bir süreçten geçtiklerini vurgulayan İkbal, “Toparlanacağız. Transfer için uğraşıyoruz. Sponsorlarla ilgili sıkıntılar yaşadık. Belediye Başkanımız ve Kulüp Başkanımız bu konuyla ilgili uğraşıyorlar. Tekrar kaynak yaratmaya çalışıyorlar. Bütçemiz el verdiğince transfer yapmaya çalışıyoruz. Görüştüğümüz sporcular var. Tabii ki bu işler sezon başlamadan önce olmayıp sezon içine geldiği zaman anlaşmalar daha zor oluyor. Kendi kulüpleriyle sözleşmesi devam eden sporcular oluyor. Türk sporcu havuzu çok dar bir havuz, tüm kulüpler belli oyuncular üzerinden konuşuyor. Yabancı sporcu maliyetleri ise yüksek. 35 bin lira civarında aylık maaş bütçemiz var. Fazla aşmadan, bu bütçelerle transfer yapmak için elimizden geleni yapıyoruz. Şu anda kat ettiğimiz yol çok küçük.”

“Önemli olan kalıcı olmak”

İkbal: “Aslında kötü bir kadromuz yok. Süper Lig tecrübesi olan arkadaşımız yok denecek kadar az. Bu seneki amacımız mümkün olduğu kadar puan toplayıp Lig’de kalıp önümüzdeki sene için daha sağlam, daha temelli bir şekilde gelmeye çalışmak. Bizim için önemli olan kalıcı olmak. Başarabilecek sporcularımız var ama hep aynı noktaya dönüp geliyoruz, rotasyon sıkıntımız var. Üst düzey ligde her maç aynı performans sergileyebilmemiz ve kaliteli antrenman yapabilmemizi için de kaliteli, geniş rotasyonlu bir kadroya sahip olmamız gerektiği bir gerçek. Hedeflediğimiz transferleri gerçekleştirirsek kesinlikle ligde kalıcı olacağımıza inanıyoruz. Bu kadar olumsuzluğa rağmen ilk çıktığımız Görele maçında ve Tekirdağ maçında gençlik ateşimizle çok iyi mücadele ettik. Bundan sonra da aynı istek ve arzuyla sporcularımızın oynayacağına eminim. İstediğimiz 2 transfer olursa ligde 7-8 takım arasına girebileceğimizi düşünüyorum.”

 

Bakmadan Geçme