Fransa - İsveç Maçının Tartışmalı Golü!

EHF Euro 2024, Hentbol Erkekler Avrupa Şampiyonası'nda oynanan Fransa - İsveç maçı tartışmaları beraberinde getirdi. Hentbol Erkekler Avrupa Şampiyonası 2024 yarı finalinde İsveç'i 34-30 (uzatmalarda) mağlup eden Fransa'nın maçın normal süresinin bitiminde attığı gol tartışma yarattı. Hentbol Oyun Kuralları Ne Diyor? Detaylar Haberimizde!

Köln Lanxess Arena'da oynanan Hentbol Erkekler Avrupa Şampiyonası, EHF Euro 2024 yarı final maçında Fransa, İsveç'i uzatma devreleri sonucunda 34-30 mağlup etti.

Ancak maçın normal sürelerinin bitiminde, skor 26-27 İsveç lehine iken, Fransa son bir serbest atış kazandı. Topu eline alan Fransız oyuncu Elohim Prandi öyle bir gol attı ki Fransızları büyük sevinçe boğarken, İsveçlileri üzdü. Maçın normal süresi 27-27 berabere sonuçlandı.

 

 

Bu gol tartışmaları da beraberinde getirdi. İsveçliler, sosyal medya hesaplarında Fransız oyuncu Prandi'nin pozisyonunu bozduğunu ve adım alarak atış kullandığını iddaa ediyor. Bu sebeple, EHF'ye Kural Hatası olduğu için başvuru yapıldığı öğrenildi. 

Avrupa Hentbol Federasyonu, Avrupa Şampiyonaları Resmi X(Twitter) Hesabı EHF Euro bununla ilgili paylaşım yaptı:

 

 

"The European Handball Federation confirms having received a protest by the Swedish Handball Federation following the semi-final France vs Sweden at the Men's EHF EURO 2024. This protest is now being dealt with and any updates will be communicated accordingly."

"Avrupa Hentbol Federasyonu, Erkekler EHF EURO 2024'te Fransa ile İsveç arasındaki yarı final karşılaşmasının ardından İsveç Hentbol Federasyonu'ndan bir itiraz aldığını doğruladı. Bu itirazla şu anda ilgileniliyor ve olası güncellemeler buna göre iletilecek."

Fransa - İsveç Maçının Tartışmalı Golü!

Hentbol Oyun Kuralları 15. Madde: Atışların Uygulanışı İle İlgili Genel Açıklamalar (Başlama Atışı, Kenar Atışı, Kaleci Atışı, Serbest Atış ve 7 Metre Atışı) Ne Diyor?

Atış kullanılmadan önce atışı yapacak oyuncu atış için belirlenen yerde durmalıdır. Top atışı kullanacak oyuncunun elinde olmalıdır (15:6).

Kaleci atışı (bkz. 12:2) ve başlama alanından kullanılan başlama atışı (bkz. 10:3b) hariç, atış kullanılırken, top elden çıkana kadar atışı kullanacak oyuncunun bir ayağı sabit ve zeminle temas halinde olmalıdır. (Ancak bkz. 10:3b) Diğer ayak kaldırılabilir ve tekrar yere konulabilir (7:6 ). Atış kullanılana kadar atışı yapan oyuncu doğru pozisyonunu korumalıdır (15:7, 2. ve 3.paragraf)

Not: Bir atışın kullanılmasından önce (kaleci atışı hariç) atışı kullanacak oyuncu ayakta olmalıdır. Yani vücudunun ayaklardan başka bir kısmı zeminle temas etmemelidir.

Hentbol Erkekler Avrupa Şampiyonası Yarı Final Maçı Fransa - İsveç Maçının Kader Golü!

 

 

 

Bakmadan Geçme