Erdal Kaynak

Avrupa Hentbol Şampiyonası'nda Kalecilerin Zaferi: Möstl ve Bartucz Parlıyor

Erdal Kaynak

Avrupa Hentbol Şampiyonası'nın 10. gününde sahne alan üç muhteşem maç, hentbol tutkunlarını heyecanlandırdı. Fransa ve Macaristan'ın galip gelerek önemli zaferlere imza attığı gün, kaleciler Laszlo Bartucz ve Constantin Möstl, kusursuz performanslarıyla göz doldurdu.

Macaristan'ın Hırvatistan'a karşı elde ettiği galibiyette, kaleci Laszlo Bartucz adeta duvar gibi durdu. 16 kurtarış (%38) yaparak maçın oyuncusu seçilen Bartucz, rakibine geçit vermedi.

Diğer yandan, Avusturya'nın Almanya ile berabere kaldığı mücadelede, kaleciler Wolff ve Möstl arasında unutulmaz bir düello yaşandı. Wolff'un 14 kurtarışı (%39) ve Möstl'ün 17 kurtarışı (%47) ile geçen maçta, Möstl kendi kalesinde devleşerek 3. defa maçın oyuncusu seçildi. Almanya'nın ataklarına karşı üstün performans sergileyen Möstl, kurtarış sıralamasında zirveye yerleşti.

Möstl, turnuvanın başından bu yana oynadığı 5 maçta 166 şuta karşı 59 kurtarış yaparak %35.54 kurtarış yüzdesi elde etti ve kurtarış sıralamasında birinci sıraya yükseldi. Avrupa Hentbol Şampiyonası EHF Euro 2024, kalecilerin gösterdiği bu etkileyici performanslarla adeta bir kaleci zaferi olarak tarihe geçiyor.

 

Haber

 

Hentbolseverler, turnuvanın ilerleyen günlerinde bu unutulmaz anlara tanıklık etmeye devam edecekler. Kaleciler, sahada gösterdikleri performanslarla sadece kendi takımlarını değil, aynı zamanda hentbolseverlerin kalbini de kazanıyor.

Yazarın Diğer Yazıları